top icon
Επικαιρότητα

Νέο σχεδιαστικό κέντρο για την Jaguar

Η βρετανική εταιρεία εγκαινίασε ένα νέο, υπερσύγχρονο design studio με στόχο την επιτάχυνση των διαδικασιών σχεδιασμού νέων μοντέλων.

Το νέο design studio της Jaguar αναμένεται να δώσει στους σχεδιαστές της βρετανικής εταιρείας τη δυνατότητα πρόσβασης σε ακόμα πιο προηγμένες τεχνολογικές κατακτήσεις σε έναν χώρο με μεγαλύτερη επιφάνεια που θα επιτρέπει την ευρύτερη συνεργασία των μελών της σχεδιαστικής ομάδας. Το κτίριο θα επιτρέψει «τον σχεδιασμό καλύτερων αυτοκινήτων για τους πελάτες μας στο μέλλον», δήλωσε ο επικεφαλής του σχεδιασμού της Jaguar, Julian Thomson, ο οποίος διαδέχτηκε το περασμένο καλοκαίρι τον Ian Callum.

Το νέο σχεδιαστικό κέντρο βρίσκεται σε απόσταση 52 χλμ. από την σημερινή του τοποθεσία στο Whitley, συνορεύοντας με εκείνο της ομογάλακτης Land Rover. Με την ιδέα μετεγκατάστασης του σχεδιαστικού τμήματος να ξεκινά το 2014, ο νέος χώρος καταλαμβάνει μία επιφάνεια 12.000 τετραγωνικών μέτρων (+33% σε σχέση με εκείνον στο Whitley).

Jaguar Design Studio

Το νέο σχεδιαστικό κέντρο της Jaguar, στο οποίο απασχολούνται 280 άτομα, έχει σχεδιαστεί για να επιτρέπει την καλύτερη συνεργασία μεταξύ των τμημάτων. Στόχος των Βρετανών ήταν να δημιουργηθεί μια «αίσθηση της πανεπιστημιούπολης», δήλωσε χαρακτηριστικά στους δημοσιογράφους ο διευθυντής του τμήματος σχεδιασμού των εσωτερικών τμημάτων των αυτοκινήτων της εταιρείας, Alister Wheelan

«Η ομάδα στο Whitley ήταν διάσπαρτη σε τρία κτίρια και δύο ορόφους. Τώρα θα υπάρχει περισσότερη δημιουργικότητα».

Τα δύο κύρια σχεδιαστικά στούντιο έχουν ειδικές πλατφόρμες στις οποίες θα μπορούν να συγκρατούνται έως και δύο πρωτότυπα μοντέλα φτιαγμένα από πηλό. Οι δε ράγες στο πάτωμα θα επιτρέπουν στις μηχανές φρεζαρίσματος του πηλού να δουλεύουν ταυτόχρονα και στις δύο πλευρές κάθε οχήματος χρησιμοποιώντας δεδομένα που θα παρέχονται μέσω υπολογιστή.

Jaguar Design Studio

Η Jaguar δήλωσε ότι θα μπορεί εφεξής να δημιουργήσει από το μηδέν αυτοκίνητα πλήρους μεγέθους μέσα σε μόλις δύο εβδομάδες επιταχύνοντας έτσι τον χρόνο εξέλιξης. Όπως ανακοινώθηκε, ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε και στον τομέα του σχεδιασμού των εξωτερικών χώρων, και ειδικότερα της εξωτερικής «αυλής», στην οποία τα πρωτότυπα μοντέλα θα εκτίθενται προς… εκτίμηση σε συνθήκες φυσικού φωτός.

Το στούντιο διαθέτει ένα video wall 4K μήκους 11 μέτρων, στον οποίο θα είναι εφικτή η λεπτομερής απεικόνιση των μελλοντικών μοντέλων της βρετανικής εταιρείας. Την ίδια στιγμή, το νέο σχεδιαστικό κέντρο της Jaguar διαθέτει και μια προηγμένη πλατφόρμα εικονικής πραγματικότητας, η οποία θα επιτρέπει στα μέλη της ομάδας καθώς και στους μηχανικούς στούντιο να δοκιμάσουν τις νέες ιδέες τους._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ