top icon
Επικαιρότητα

Το νέο σχέδιο αναδιάρθρωσης της Tata για την Jaguar Land Rover

Η Tata Motors ανακοίνωσε σήμερα ένα εκτενές σχέδιο αναδιάρθρωσης το οποίο κατήρτησε για την Jaguar Land Rover, η οποία τον τελευταίο καιρό έχει «χτυπηθεί» τόσο από την υπόθεση Brexit και τις εμπορικές εντάσεις μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ, όσο και από τη χαμηλή ζήτηση των πετρελαιοκίνητων οχημάτων στη Ευρώπη.

Το νέο πλάνο αναδιάρθρωσης της Jaguar Land Rover φέρει την ονομασία Project Charge και περιλαμβάνει συγκεκριμένες κινήσεις που αποσκοπούν στη μείωση του κόστους και στη βελτίωση των ταμειακών ροών της βρετανικής εταιρείας κατά 2,5 δις λίρες σε διάστημα 18 μηνών.

Στο νέο αυτό βηματισμό καθοριστικός αναμένεται να είναι ο ρόλος της αμιγώς ηλεκτροκίνητης I-Pace, αλλά και του νέου Land Rover Defender. Σημαντική αναμένεται να είναι επίσης και η συμβολή των «εξηλεκτρισμένων» εκδόσεων των Jaguar και Land Rover που θα δούμε να παρουσιάζονται για το σύνολο των διαθέσιμων μοντέλων τους από το 2020 και μετά.

«Αυτές οι προσπάθειες θα θέσουν τα θεμέλια για μια μακροπρόθεσμη βιώσιμη ανάπτυξη», δήλωσε ο CEO της JLR, Ralf Speth.

Διαβάστε επίσης: Jaguar, κάντο όπως η Tesla

Σύμφωνα με την Tata Motors, στο πλαίσιο του σχεδίου αναδιάρθρωσης Projet Charge, η JLR θα επικεντρωθεί πρώτα στην εξοικονόμηση πόρων μέσω της μείωσης των επενδύσεων σε μη παραγωγικές δραστηριότητες και κατόπιν θα στρέψει την προσοχή της προς την κατεύθυνση πώλησης περιουσιακών στοιχείων της.

Θυμίζουμε πως η JLR έχει ήδη μειώσει τον αριθμό των ημερών παραγωγής στις εγκαταστάσεις της στο Ηνωμένο Βασίλειο τόσο στο Castle Bromwich όσο και στο Solihull.

Σε ότι αφορά τα οικονομικά αποτελέσματα, η JLR ανακοίνωσε πως οι απώλειες κατά το τελεταίο τρίμηνο του έτους ανήλθαν στα 101 εκ. λίρες. Οι δε λιανικές πωλήσεις των σεντάν μοντέλων της Jaguar και των SUV μοντέλων της Land Rover μειώθηκαν κατά 13,2%, σε περίπου 130.000 μονάδες._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ