top icon
Επικαιρότητα

Το νέο Skoda Octavia RS iV μπαίνει στην πρίζα (+video)

Η τσέχικη εταιρεία αποκαλύπτει την πιο ενδιαφέρουσα ίσως πτυχή του νέου Octavia RS iV. Που φυσικά δεν είναι άλλη από το plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης που φιλοξενείται κάτω από τις μεταλλικές του επιφάνειες.

Η Skoda ετοιμάζεται για την πρεμιέρα ενός ακόμα πολύ σημαντικού μοντέλου της στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, το οποίο, εκτός απροόπτου, αναμένεται να ανοίξει τις πύλες του την προσεχή Τρίτη, 3 Μαρτίου. Ο λόγος για το νέο Octavia RS iV, το οποίο για πρώτη φορά στα χρονικά θα είναι υβριδικό – και μάλιστα plug-in.

Skoda Octavia RS iV

Λίγες μέρες μετά την αποκάλυψη του λογοτύπου που θα κοσμεί την κορυφαία έκδοση του μοντέλου, αλλά και τη δημοσιοποίηση των πρώτων επίσημων σκίτσων του, η Skoda προχωρά σήμερα στη δημοσιοποίηση των πρώτων στοιχείων που αφορούν στην κινητήρια μονάδα που θα το κινεί. Όπως ανακοινώθηκε, κάτω από τις μεταλλικές επιφάνειες του νέου Octavia RS iV θα βρίσκεται ένα «μικτό» σύστημα κίνησης, το οποίο θα αποτελείται από έναν θερμικό και έναν ηλεκτρικό κινητήρα, σε συνδυασμό με μπαταρία ιόντων λιθίου με σεβαστή ενεργειακή δυναμική.

Skoda Octavia RS iV

Πιο συγκεκριμένα, το πρώτο κομμάτι του… πάζλ θα αποτελείται από τον γνωστό 1.400άρη κινητήρα βενζίνης της οικογένειας TSI του VW Group και το δεύτερο από ένα ηλεκτρο-μοτέρ, με απόδοση 115 ίππων. Συνδυαστικά, το όλο «πακέτο» αποδίδει 245 ίππους και ροπή 400 Nm. Σύμφωνα με την Skoda, οι μέσες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα της κορυφαίας έκδοσης του νέου Octavia θα κυμαίνονται κοντά στα 30 μόλις γραμμάρια για κάθε χιλιόμετρο κίνησης, σύμφωνα με το νέο και πιο αυστηρό πρωτόκολλο WLTP. Την ίδια στιγμή, η αυτονομία του οχήματος αποκλειστικά με τη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας αναμένεται στα 55 χιλιόμετρα, σύμφωνα με τις ίδιες ευρωπαϊκές προδιαγραφές.

Skoda Octavia RS iV

Σχεδιαστικά, με δεδομένα όλα όσα έχουν αποκαλυφθεί «μέσα» από τα επίσημα σκίτσα των Τσέχων, τόσο το νέο Octavia RS iV Grand Coupe, όσο και τη δυναμική Sportswagon έκδοσή του, θα ξεχωρίζουν χάρη στη χαρακτηριστική μάσκα σε μαύρο χρώμα, το μπροστινό σπορ μέρος με τις μεγάλες εισαγωγές αέρα και τις τονισμένες μαύρες λεπτομέρειες περιμετρικά του αμαξώματος. Οι μεγάλες ζάντες αλουμινίου, οι διαχύτες στο μπροστινό και πίσω μέρος και τo σπόιλερ στην πόρτα του πορτμπαγκάζ στην έκδοση Grand Coupe και ψηλότερα στην οροφή στο Sportswagon, υπογραμμίζουν το δυναμικό παρουσιαστικό του νέου Octavia RS iV.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ