top icon
Επικαιρότητα

Νέο Skoda Scala, το αντι-Golf των Τσέχων

Μετά την πρεμιέρα του πρωτοτύπου στο Παρίσι και την παρουσίαση μίας teaser φωτογραφίας πριν λίγες μέρες, ήρθε η ώρα για την αποκάλυψη του ονόματος του αντι-Golf των Τσέχων.

Το νέο Scala, το 5θυρο χάτσμπακ μοντέλο της Skoda, το οποίο θα παραλάβει τη σκυτάλη από το Rapid τοποθετώντας τον Τσέχο κατασκευαστή στην καρδιά της μικρομεσαίας κλάσης, θα αποκαλυφθεί πλήρως πριν το πέρας της χρονιάς που διανύουμε. Η αλλαγή του ονόματος – αν μη τι άλλο – σηματοδοτεί  με τον τρόπο της και την αλλαγή… νοοτροπίας στο στρατόπεδο της τσέχικης εταιρείας. Προπάντων, όμως, τους νέους και σαφώς πιο υψηλούς στόχους σε σχέση με το παρελθόν τους οποίους θέτουν πλέον οι ιθύνοντες της Skoda στα πλαίσια του segment C.

Το νέο Skoda Scala, το οποίο θα βασίζεται στην πλατφόρμα MQB A0 του Ομίλου VW, θα υιοθετεί εν πολλοίς τη σιλουέτα του πρωτοτύπου Vision RS που είδαμε πριν μερικές μέρες στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού, το οποιο έκλεισε τις πύλες του και επισήμως πριν λίγες ώρες. Θυμίζουμε πως το εν λόγω concept car έχει μήκος 4,356 μ., ύψος 1,431 μ., πλάτος 1,81 μ. και μεταξόνιο 2,65 μ. Ο δε χώρος φόρτωσης στο στιλάτο πίσω μέρος του ανέρχεται στα 430 λίτρα. Για την περίσταση, η υβριδική καρδιά του Vision RS αποτελείται από τον γνωστό 1.5 TSI κινητήρα του Ομίλου VW, σε συνδυασμό με έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 102 ίππων και μια μπαταρία ιόντων λιθίου 13 kWh. Η συνδυαστική, ωστόσο, ισχύς του «πακέτου», τα οποίο συνεργάζεται με DSG κιβώτιο και διαθέτει τρία διαφορετικά προγράμματα λειτουργίας (EV, Sport και Normal) περιορίζεται στους 245 ίππους εξασφαλίζοντας μία ηλεκτρική αυτονομία της τάξης των 70 χλμ. 

Εντούτοις, η πρεμιέρα της έκδοσης παραγωγής του νέου 5θυρου Skoda Scala δεν αναμένεται να συνοδεύεται από το παραπάνω υβριδικό «πακέτο» κίνησης – το οποίο παρεμπιπτόντως εξασφαλίζει μέσες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα της τάξης των μόλις 33 gr/100 χλμ., «0-100» σε χρόνο μόλις 7,1 δλ. και τελική ταχύτητα 210 χλμ./ώρα – αλλά από τις σαφώς πιο συμβατικές λύσεις, τις οποίες συνιστούν για την περίσταση ο 3κύλινδρος 1.000άρης βενζινοκινητήρας πασπαρτού του γερμανικού ομίλου, αλλά και ο 4κύλινδρος 1.5 TSI.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα η  τσέχικη εταιρεία, το Scala θα είναι το πρώτο ευρωπαϊκό μοντέλο της Skoda στο οποίο το όνομα του κατασκευαστή θα αναγράφεται, αντί του λογοτύπου του, πάνω στην πίσω πόρτα. «Με το νέο Scala ανοίγουμε ένα νέο κεφάλαιο στην κόμπακτ κατηγορία για τη Skoda ŠKODA. Αυτή είναι μια εντελώς νέα εξέλιξη που θέτει τα πρότυπα στην κατηγορία όσον αφορά στην τεχνολογία, στην ασφάλεια και στο σχεδιασμό», δήλωσε χαρακτηριστικά ο CEO της εταιρείας, Bernhard Maier._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ