top icon
Επικαιρότητα

Το νέο Skoda Scala και σε έκδοση με φυσικό αέριο

H Skoda, και γενικότερα το VW Group, συνεχίζουν να «επενδύουν» στο φυσικό αέριο, που δικαίως αποτελεί σήμερα μία βιώσιμη εναλλακτική σε θέματα οικονομίας και εκπομπών ρύπων σε σχέση με το ντίζελ.

Η Skoda χαρακτηρίζει την έκδοση CNG του Scala ως την πλέον φιλική προς το περιβάλλον σε σχέση με τις διαθέσιμες εκδοχές του νέου μικρομεσαίου της μοντέλου. Χαρακτηριστική της εν λόγω θεώρησης είναι και η δήλωση του μέλους του ΔΣ της Skoda και υπεύθυνου του Τμήματος Εξέλιξης της τσέχικης εταιρείας, Christian Strube: «Το φυσικό αέριο αναμένεται να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ατζέντα κινητήριων συνόλων της Skoda για τα προσεχή χρόνια προκειμένου να μειώσουμε τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα. Οι κινητήρες φυσικού αερίου καθίστανται όλο και πιο δημοφιλείς ανάμεσα στους πελάτες μας χάρης τις χαμηλές εκπομπές τους. Και φυσικά οποιοσδήποτε οδηγήσει το νέο Skoda Scala GTec θα απολαύσει τα οφέλη χαμηλό κόστος καυσίμου σε πολλές χώρες».

Το νέο Skoda Scala 1.0 – το δεύτερο μοντέλο φυσικού αερίου της εταιρείας μετά το Octavia G-Tec – τροφοδοτείται από έναν 3κύλινδρο 1.000άρη κινητήρα προδιαγραφών Euro 6d-Temp, με μέγιστη απόδοση 90 ίππων και με ροπή 160 Nm, σε συνδυασμό με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων. Σύμφωνα με τη Skoda, σε σχέση με έναν αντίστοιχο βενζινοκινητήρα, οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα είναι μειωμένες κατά 25%, ενώ σημαντικό είναι το κέρδος και στις εκπομπές οξειδίων του αζώτου (ΝΟx).

Η Skoda εφοδιάζει το νέο Scala G-Tec με τρεις ατσάλινες δεξαμενές αποθήκευσης του φυσικού αερίου, στο οποίο μπορούν να αποθηκευτούν 13,8 κιλά καυσίμου. Με δεδομένη τις επίσημες τιμές κατανάλωσης, η αυτονομία του αυτοκινήτου αποκλειστικά με τη χρήση CNG (Compressed Natural Gas) ανέρχεται στα 410 χλμ. Την ίδια στιγμή, το «παρών» δίνει και μια βοηθητική δεξαμενή αποθήκευσης 9 λίτρων βενζίνης.

Το νέο Skoda Scala GNG διατίθεται στις εκδόσεις Active, Ambition και Style, με όλες να είναι εφοδιασμένες με Lane Assist και Front Assist με λειτουργία City Emergency Brake. Αξίζει να σημειωθεί πως η «έξυπνη» εγκατάσταση των δεξαμενών αποθήκευση του φυσικού αερίου, η χωρητικότητα του χώρου φόρτωσης του αυτοκινήτου ορίζεται στα 339 λίτρα._X.A.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ