top icon
Επικαιρότητα

Νέο SUV και σεντάν από τη βιετναμέζικη VinFast με την πένα του Pininfarina

Μπορεί ο οίκος Pininfarina να είναι γνωστός για μερικές από τις πιο εμβληματικές δημιουργίες της ιταλικής σχολής, πλέον όμως το ενδιαφέρον του στρέφεται σε αναδυόμενες αγορές και εταιρείες πέραν των συνόρων της γηραιάς ηπείρου.

H VinFast είναι μια άγνωστη για τα ευρωπαϊκά δεδομένα αυτοκινητοβιομηχανία με καταγωγή από το μακρινό Βιετνάμ, η οποία ιδρύθηκε τον Σεπτέμβριο του 2017 από τον «τοπικό» δισεκατομμυριούχο, Pham Nhat Vuong, αποτελώντας μέλος του ομίλου Vingroup. Στόχος της είναι η δημιουργία όχι ενός, ούτε δύο, αλλά πέντε στο σύνολο εργοστασίων σε «τοπικές» εκτάσεις με συνολική επιφάνεια 335 εκταρίων, τα οποία θα παράγουν σε ετήσια βάση με χρονικό ορίζοντα το 2025 περί τις 500.000 αυτοκίνητα, εκ των οποίων τα περισσότερα θα είναι ηλεκτρικά.

Όπως ανακοίνωσε ο ιδιοκτήτης της, η αρχική επένδυση θα ανέλθει στα 1,5 δις δολάρια, με τα μισά σχεδόν να προέρχονται από χρηματοδοτήσεις που φέρεται να έχει εξασφαλίσει η VinFast μέσω της Credit Suisse. Γιατί λεφτά, υπάρχουν…. Ήδη, η βιετναμέζικη εταιρεία έχει υπογράψει συμβόλαια συνεργασίας για την παροχή εξαρτημάτων με καταξιωμένους ανά τον κόσμο προμηθευτές, όπως η Bosch και η Siemens.

Σήμερα, η VinFast πραγματοποιεί ένα ακόμα βήμα επισημοποιώντας τη συνεργασία της με τον Pininfarina, ο οποίος ανακοίνωσε προ ολίγου μέσω της επίσημης σελίδας του σε γνωστό μέσο κοινωνικής δικτύωσης πως θα αναλάβει το σχεδιασμό ενός νέου SUV και ενός 4θυρου μοντέλου. Και για να αποδείξει ότι δεν … αστειεύεται, ο γνωστός ιταλικός σχεδιαστικός οίκος ανήρτησε στη σελίδα του και το σχετικό φωτογραφικό υλικό.

Σε σχετικές ειδήσεις, αξίζει να προσθέσουμε πως ο Pininfarina σκοπεύει να παρουσιάσει στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης που ανοίγει τις πύλες του την επόμενη εβδομάδα, ένα πρωτότυπο με την… περίεργη αν μη τι άλλο ονομασία, HK GT Concept. Προς το παρόν, δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα περεταίρω στοιχεία, πέραν της teaser φωτογραφίας που σας παραθέτουμε στη συνέχεια._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ