Επικαιρότητα Κόσμος

Το νέο Suzuki Across είναι ένα «μεταμφιεσμένο» Toyota RAV4 PHEV

H Suzuki αποκάλυψε το νέο Across, ένα plug-in υβριδικό SUV μοντέλο που θα δούμε να κυκλοφορεί στους δρόμους της Ευρώπης το προσεχές φθινόπωρο αποτελώντας τον πρώτο καρπό της συνεργασίας της εταιρείας με την Toyota.

Η Suzuki επεκτείνει τη γκάμα των SUV μοντέλων της αξιοποιώντας στο ακέραιο τη συνεργασία της με την Toyota. Επί της ουσίας, το νέο Across δεν είναι παρά ένα Toyota RAV4 PHEVμε ελαφρώς διαφορετικό εξωτερικό σχεδιασμό και τα λογότυπα της εταιρείας από τo Hamamatsu της Ιαπωνίας, που θα δούμε να πατά τους τροχούς του και στην Ευρώπη το προσεχές κιόλας φθινόπωρο.

Suzuki Across

Οι διαφορές του σε επίπεδο σχεδιασμού σε σχέση με το μοντέλο-δότη εντοπίζονται κυρίως στο εμπρός μέρος, χάρη στη νέα και μεγαλύτερη μάσκα και τα λεπτότερο LED φωτιστικά σώματα, ενώ δυσδιάκριτες είναι οι αποκλίσεις στο πλάι, αλλά και στο πίσω μέρος. Στο εσωτερικό το… κλίμα είναι ανάλογο, με το διαφορετικό σε σχέση με το μοντέλο της Toyota τιμόνι να κάνει τη διαφορά – φυσικά, η «αιωρούμενη» οθόνη αφής ψηλά στην κεντρική κονσόλα παραμένει το σήμα κατατεθέν και στο Αcross.

Suzuki Across

Την κίνηση στο νέο Suzuki Across παρέχει η γνώριμη και επαναφορτιζόμενη για την περίσταση υβριδική μονάδα του Toyota RAV4, η οποία «συνίσταται» από έναν 4κύλινδρο ατμοσφαιρικό βενζινοκινητήρα με χωρητικότητα 2,5 λίτρων, δύο ηλεκτροκινητήρες (ένας εμπρός και ένας πίσω) και μια μπαταρία με ενεργειακό περιεχόμενο που φτάνει τις 18,1 kWh. Η Suzuki δεν ανακοινώνει τη συνδυαστική ισχύ του όλου «πακέτου» (σ.σ.: στο RAV4 PHEV φτάνει τους 306 ίππους), ωστόσο το ιαπωνικό εργοστάσιο επισημαίνει ότι ο θερμικός κινητήρας αποδίδει 185 ίππους και 227 Nm, ο εμπρόσθιος ηλεκτροκινητήρας 182 ίππους και 270 Nm και ο οπίσθιος 54 ίππους και 121 Nm.

Suzuki Across

Όπως επισημαίνει η Suzuki, o 2.5άρης κινητήρας βενζίνης λειτουργεί ως φορτιστής της μπαταρίας παρέχοντας έξτρα υποβοήθηση στον εμπρόσθιο ηλεκτροκινητήρα, εφόσον χρειαστεί. Η ηλεκτρική αυτονομία ανέρχεται στα 75 χλμ. και οι μέσε εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα στα μόλις 22 gr/χλμ., σύμφωνα με το πρωτόκολλο WLTP. Ο οδηγός έχει στη διάθεσή του τέσσερα προγράμματα λειτουργίας, τα EV, Auto EV/HV, ΗV και battery charge. Από εκεί και πέρα, ο πίσω ηλεκτροκινητήρας συνεργάζεται με τον εμπρός παρέχοντας χαρακτηριστικά τετρακίνησης με κατανομή της ροπής εμπρός και πίσω που «παίζει» από 100:0 έως 20:80, ανάλογα με τις απαιτήσεις.

Suzuki Across

Το σύστημα τετρακίνησης E-Force ελέγχεται ηλεκτρονικά από το σύστημα AWD Integrated Management, το οποίο λαμβάνει υπόψη του δεδομένα που αφορούν πολλές ακόμα παραμέτρους του οχήματος, όπως τη γωνία περιστροφής του τιμονιού, το «άνοιγμα» του γκαζιού, την υποβοήθηση κατά την πέδηση κ.α. Επιπρόσθετα, το παρόν δίνει και μία λειτουργία με την ονομασία Trail, η οποία φρενάρει μέσω του συστήματος πέδησης τους τροχούς που ολισθαίνουν περισσότερο σε γλιστερές επιφάνειες στέλνοντας ροπή σε εκείνους με τη μεγαλύτερη πρόσφυση.

Ποια είναι η αγαπημένη σας ελληνική Ειδική Διαδρομή σε άσφαλτο;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου