top icon
Επικαιρότητα

Το νέο Suzuki Ignis στο Παρίσι

Την έκθεση αυτοκινήτου στο Παρίσι επέλεξε η Suzuki για την ευρωπαϊκή πρεμιέρα του Ignis.

Το νέο compact crossover της Suzuki έφτασε και στην Ευρώπη, με γνωστό όνομα που τόσο έχει αγαπηθεί από το κοινό, αλλά εντελώς νέα εμφάνιση και τεχνολογία. Θα διατίθεται συνολικά με 14 χρώματα αμαξώματος, εκ των οποίων τα τρία (Flame Orange Pearl Metallic, Neon Blue Metallic και Helios Gold Pearl Metallic) είναι εντελώς νέα, ενώ θα δίνεται η δυνατότητα επιλογής διχρωμίας σε πέντε συνδυασμούς χρωμάτων με μαύρη οροφή.

Στο εσωτερικό του νέου IGNIS, εκτός από τον μοντέρνο σχεδιασμό και τους φρέσκους χρωματικούς συνδυασμούς, οι επιβαίνοντες επωφελούνται από την ευρυχωρία της καμπίνας, την απρόσκοπτη ορατότητα προς κάθε κατεύθυνση, αλλά και τον χώρο αποσκευών των 267 λίτρων. Το IGNIS θα εφοδιάζεται και με σύστημα Smartphone Linkage Display Audio (SLDA) που επιτρέπει τη σύνδεση με το τηλέφωνό σας, μέσω Bluetooth ή καλωδίου USB, ενώ ο εξοπλισμός περιλαμβάνει ηχοσύστημα, κάμερα οπισθοπορείας και σύστημα πλοήγησης.

Εφοδιασμένο με τη νέα γενιά ελαφρού και άκαμπτου αμαξώματος TECT της Suzuki, που σε συνδυασμό με τη νέα ανάρτηση εξασφαλίζουν άριστη οδηγική συμπεριφορά και ασφάλεια, το νέο IGNIS παίρνει κίνηση από τον εξελιγμένο βενζινοκινητήρα 1.2 DUALJET που έχει απόδοση 90 ίππων και 120 Nm ροπής, συνδυάζοντας επιδόσεις για κίνηση εντός και εκτός πόλης, με άριστη οικονομία και περιορισμένες εκπομπές ρύπων. Συνδυάζεται με 5τάχυτο χειροκίνητο ή κιβώτιο αυτόματης αλλαγής σχέσεων (Auto Gear Shift), ενώ δε θα μπορούσε να απουσιάζει το ήπιο υβριδικό σύστημα SHVS (Smart Hybrid Vehicle by Suzuki) για ακόμα μεγαλύτερη οικονομία καυσίμου και φιλικότητα προς το περιβάλλον.

Το νέο IGNIS θα προσφέρεται σε εκδόσεις 4×2 με κίνηση στους εμπρός τροχούς, αλλά και 4×4 με το εξελιγμένο σύστημα ALLGRIP AUTO, που μεταδίδει αυτόματα ροπή και στους πίσω τροχούς όταν ανιχνευθεί απώλεια πρόσφυσης.

Εκτός από την τετρακίνηση και την τεχνολογία αμαξώματος Total Effective Control Technology (TECT), ο εξοπλισμός του νέου IGNIS περιλαμβάνει ESΡ, εμπρός, πλευρικούς και αερόσακους τύπου «κουρτίνας», καθώς και δύο μικροκάμερες που «διαβάζουν» το δρόμο συνεχώς δίνοντας τη δυνατότητα υιοθέτησης μιας σειράς επιπλέον λειτουργιών ασφάλειας, όπως το σύστημα Dual Camera Brake Support (DCBS) που φρενάρει αυτόματα το αυτοκίνητο αν διαγνωστεί η ύπαρξη εμποδίου και το σύστημα Προειδοποίησης Αλλαγής Λωρίδας, που ειδοποιεί τον οδηγό σε περίπτωση ανίχνευσης ανεπιθύμητης αλλαγής λωρίδας ή εκτροπής του αυτοκινήτου.

Οι πωλήσεις του νέου IGNIS θα ξεκινήσουν στην Ευρώπη τον Ιανουάριο του 2017.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ