Επικαιρότητα Κόσμος

Το νέο Suzuki Jimny σε πρωτότυπη pick-up έκδοση

Η ιαπωνική εταιρεία παρουσιάζει τον προσεχή μήνα στο Tokyo Auto Salon όχι ένα, αλλά δύο πρωτότυπα μοντέλα που βασίζονται στο νέο Jimny.

Αν μη τι άλλο, το πιο ενδιαφέρον από αυτά είναι το Sierra Pick Up Style, που αποτελεί (προφανώς) την pick-up εκδοχή του νέου Jimny, του «μικρού» off-road μοντέλου της Suzuki. Σε σχέση με τις ήδη γνωστές συμβατικές εκδόσεις της οικογένειας, η βασική διαφοροποίηση έγκειται στο πίσω μέρος, εκεί όπου ο «κλειστός» χώρος φόρτωσης και ο αντίστοιχος για τους πίσω επιβάτες έχει αντικατασταθεί από μία «υπαίθρια» καρότσα. Από εκεί και πέρα, αλλαγές εντοπίζονται στη βαμμένη στο χρώμα του αμαξώματος μάσκα, στα ξύλινα πάνελ στις πλευρικές επιφάνειες και στον ανασχεδιασμένο εμπρός προφυλακτήρα, στον οποίο έχουν ενσωματωθεί οι απαραίτητοι για τις off-road εξορμήσεις γάντζοι ρυμούλκησης, ενώ χαρακτηριστική είναι και η παρουσία των σιδερένιων ζαντών που για την περίσταση είναι βαμμένες σε λευκό χρώμα. Προς το παρόν, δεν υπάρχουν πληροφορίες αν η συγκεκριμένη έκδοση πάρει το δρόμο για τη γραμμή παραγωγής, ούτε και στοιχεία που να αφορούν τις επιμέρους τεχνικές προδιαγραφές του πρωτοτύπου.

Το δεύτερο concept car που θα παρουσιάσει η ιαπωνική εταιρεία στα μέσα Ιανουαρίου στο Tokyo Auto Salon είναι το Jimny Survive. Εδώ, τα πίσω καθίσματα λάμπουν δια της απουσίας τους, ενώ σαφώς πιο… αγριεμένη σε σχέση με τις απλές εκδόσεις του μοντέλου είναι και η εξωτερική αμφίεση του πρωτοτύπου, στην οποία κυριαρχούν μεταξύ άλλων οι προστατευτικές μπάρες, σχάρες και ποδιές, ο ηλεκτρικός γάντζος ρυμούλκησης και οι διαφορετικοί τροχοί. Κάτω από το καπό του πρωτοτύπου φιλοξενείται για την περίσταση ένας 3κύλινδρος βενζινοκινητήρας, με τούρμπο ασφαλώς, και χωρητικότητα 0,66 λίτρα._Χ.Α.

Ποιος πιστεύετε πως θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας, στις 8-11 Οκτωβρίου;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου