top icon
Επικαιρότητα

Νέο Toyota Auris και νέες τεχνολογίες από την Toyota (+videos)

Η ιαπωνική εταιρεία αποκαλύπτει την πλήρη ατζέντα της που θα δούμε να παρουσιάζεται στην επερχόμενη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης.

Το σημαντικότερο ντεμπούτο για την Toyota στην 88η Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης είναι αναμφίβολα το νέο Auris, για το οποίο η ιαπωνική εταιρεία μας προϊδεάζει μέσα από μια «σκοτεινή» teaser φωτογραφία. Από αυτή, είναι (σχεδόν) φανερό πως το νέο μικρομεσαίο «χάτς» των Ιαπώνων, το οποίο θα βασίζεται στο δάπεδο TNGA, θα διαθέτει φώτα τεχνολογίας LED, σκουρόχρωμη οροφή που δημιουργεί έντονη αντίθεση σε σχέση με το υπόλοιπο αμάξωμα και εξωτερικούς καθρέπτες εγκατεστημένους στις πόρτες.

Διαβάστε επίσης: Η Toyota φτιάχνει το δικό της Nurburgring στην Ιαπωνία

Από εκεί και πέρα, σημαντική είναι η είδηση που θέλει τους Ιάπωνες να παρουσιάζουν στην ελβετική πόλη μια νέα γενιά κινητήρων για υβριδικά και συμβατικά μοντέλα, με τον θερμικό «κομμάτι» της να έχει χωρητικότητα 2,0 λίτρων. Ο Dynamic Fore Engine, όπως αποκαλείται, έχει θερμοδυναμική απόδοση 41% στο νέο υβριδικό Auris THS II (40% στην απλή βενζινοκίνητη παραλλαγή του). Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, θα αποδίδει στην πρώτη περίπτωση 144 ίππους στις 6.000 σ..α.λ. και 180 Nm ροπής στις 4.400 σ.α.λ. και στη δεύτερη 169 ίππους στις 6.600 σ.α.λ. και ροπή 205 Nm στις 4.800 σ.α.λ.

Διαβάστε επίσηςΤο νέο Toyota Aygo στη Γενεύη

Την ίδια στιγμή, η Toyota παρουσιάζει στη Γενεύη ένα νέο «6άρι» χειροκίνητο κιβώτιο, το οποίο είναι ελαφρύτερο κατά 7 κιλά σε σχέση με το αντίστοιχο σημερινό αλλά και 24 χλστ. πιο κοντό σε μήκος. Σύμφωνα με τους δημιουργούς του, είναι σε θέση να διαχειριστεί με άνεση ροπή έως και 280 Nm. Παράλληλα, η εταιρεία φέρνει στο φως ένα νέο CVT κιβώτιο με μικρότερες απώλειες και 20% ταχύτερες διαδοχές των προεπιλεγμένων σχέσεών του.

Διαβάστε επίσηςΤο αγωνιστικό πρωτότυπο της νέας Supra θα παρουσιάσει η Toyota στη Γενεύη

Το μπουκέτο των νέων τεχνολογιών συμπληρώνει το νέο σύστημα τετρακίνησης Dynamic Torque Vectoring AWD, το οποίο έχει την ιδιότητα να κατανέμει τη ροπή ανάμεσα στους τροχούς του ίδιου άξονα, και συγκεκριμένα στους πίσω. Επίσης, το «παρών» δίνει και το νέο σύστημα τετρακίνησης EFour, το οποίο προορίζεται για υβριδικά αυτοκίνητα αυξάνοντας κατά 30%, χάρη στο νέο hardware που διαθέτει, το ποσοστό της ροπής που φτάνει στον πίσω άξονα.

Στην επίσημη ανακοίνωσή της η Toyota επισημαίνει πως στο μέλλον σκοπεύει να παρουσιάσει 17 εκδόσεις 9 διαφορετικών θερμικών κινητήρων, 10 παραλλαγές 6 υβριδικών μονάδων κίνησης και 10 εκδοχές από 4 συστήματα μετάδοσης έως το τέλος του 2021. Επίσης, έως το 2023 πάνω από το 80% των αυτοκινήτων της εταιρείας (συμπεριλαμβανομένων και εκείνων της Lexus) θα βασίζονται στο δάπεδο TNGA._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ