Επικαιρότητα Κόσμος

Νέο Toyota Yaris GR-4: Mε αγωνιστικές καταβολές και τετρακίνηση

Η ιαπωνική εταιρεία αξιοποιεί την αγωνιστική της αύρα στο WRC, και φυσικά την τεχνογνωσία που απορρέει από τη συμμετοχή της σε αυτό, δίνοντας μας σήμερα μία πρώτη γεύση από το νέο και πρωτότυπο προς το παρόν Yaris GR-4 που θα πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του στις 17 Νοεμβρίου, στην τελευταία ειδική διαδρομή του Ράλλυ Αυστραλίας.

Η συγκεκριμένη έκδοση, αν μη τι άλλο, θα αποτελέσει ένα halo-model για το ιαπωνικό εργοστάσιο και συνάμα τον διάδοχο του Yaris GRMN ως του κορυφαίου μοντέλου στη γκάμα του νέου ιαπωνικού σούπερ μίνι. Μάλιστα, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία μέσω σχετικής ανάρτησης στα social media στη σελίδα της Toyota Gazoo Racing, η πρεμιέρα του πρωτοτύπου GR-4 θα πραγματοποιηθεί στις 17 Νοεμβρίου στην Αυστραλία στα πλαίσια του τελευταίου αγώνα του WRC, στην τελευταία μάλιστα ειδική διαδρομή του: την Wedding Bells.

Από την ονομασία GR-4 και μόνο σαφές είναι ότι πρόκειται για μια έκδοση του ιαπωνικού μοντέλου νέας γενιάς με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς – κάτι που θα αποτελεί τη σύνδεση του πολιτικού μοντέλου με το καθαρόαιμο αγωνιστικό που διαπρέπει στις ειδικές διαδρομές του Π.Π. Ράλλυ από το 2017.

Όπως αναφέρουν διεθνή μέσα, η συγκεκριμένη έκδοση θα αποτελέσει τη βάση για το «ομολογκάρισμα» του νέας γενιάς του αγωνιστικού Toyota Yaris.

Από τη μια φωτογραφία που δόθηκε στη δημοσιότητα, το μοναδικό άμεσα ορατό στοιχείο είναι τα φαρδύτερα πίσω φτερά – και φυσικά το χαρακτηριστικό καμουφλάζ που γνωρίσαμε σε άλλα πρωτότυπα μοντέλα της Toyota, όπως εκείνο της νέας Supra GR._X.A.

Πιστεύετε ότι η ΕΕ πρέπει να θεσπίσει ακόμα πιο αυστηρές προδιαγραφές στο μέσο όρο εκπομπών CO2 του στόλου των αυτοκινητοβιομηχανιών;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου