top icon
Κόσμος

Το νέο VW Amarok έρχεται το 2022

Η γερμανική εταιρεία επιβεβαίωσε ότι το νέο VW Amarok θα πραγματοποιήσει το επίσημο ντεμπούτο του το 2022.

Το VW Amarok δίνει σταθερά το «παρών» στην κατηγορία των pick-up μοντέλων από το 2010, χωρίς ωστόσο να αποτελεί και τον πρωταγωνιστή της κατηγορίας σε εμπορικό επίπεδο. Μολαταύτα, θέλοντας να «δυναμώσουν» την παρουσία του μοντέλου τους στις διεθνείς αγορές, οι ιθύνοντες της μητρικής εταιρείας του VW Group θα προβούν το 2022 στην παρουσίαση της νέας γενιάς, αξιοποιώντας τη γνωστή πλέον συνεργασία της VW με την Ford.

Επί της ουσίας, το νέο VW Amarok, το οποίο κατασκευάζονταν έως τώρα στο Ανόβερο της Γερμανίας, θα βασίζεται στο νέο Ford Ranger που παρουσιάστηκε πρόσφατα. Και ως εκ τούτου, στα πλαίσια της συμφωνίας της με την αμερικανική εταιρεία, θα κατασκευάζεται στην ίδια «στέγη» με το Ranger, που έχει την έδρα της για την περίσταση στο Silverton της Ν. Αφρικής.

Παρά το γεγονός ότι θα χρησιμοποιεί… έτοιμες λύσεις, το νέο VW Amarok αναμένεται να διαθέτει το δικό του σχεδιαστικό DNA, με το χαρακτηριστικό μοτίβο Χ να κυριαρχεί στις εξωτερικές του επιφάνειες.

VW Amarok

Eντελώς νέο αναμένεται να είναι και το εσωτερικό του, το οποίο θα είναι «εμπλουτισμένο» με ακόμα περισσότερες τεχνολογίες ασφάλειας και υποβοήθησης της οδήγησης.

Όπως και για την εξέλιξη του νέου Ranger, έτσι και στην περίπτωση του νέου Amarok την εξέλιξη του τελευταίου έχει αναλάβει η Ford Αυστραλίας, σε συνεργασία ωστόσο με την VW Ευρώπης.

Προς ώρας η VW δεν ανακοινώνει στοιχεία αναφορικά με τις κινητήριες μονάδες του νέου της pick-up, αν και βέβαιο είναι ότι δεν θα διαφέρουν από εκείνες του Ranger, το οποίο θα είναι διαθέσιμο με έναν V6 κινητήρα ντίζελ και δύο 4κύλινδρους πετρελαιοκινητήρες στα 2,0 λίτρα, με ένα ή δύο τούρμπο.

Σύμφωνα με τους Γερμανούς, οι Ευρωπαίοι πελάτες θα μπορούν να παραγγείλουν το νέο Amarok στα τέλη του 2022, με τις πρώτες παραδόσεις να πραγματοποιούνται στις αρχές του 2023.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • VW Amarok
  • VW Amarok
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ