top icon
Επικαιρότητα

Το νέο VW Amarok θα εξελιχθεί σε συνεργασία με τη Ford

Οι VW και Ford φέρονται να συμφώνησαν ώστε ο αντικαταστάτης του Amarok να εξελιχθεί σε συνεργασία με την αμερικάνικη εταιρεία.

Με αργά αλλά σταθερά, όπως όλα μαρτυρούν, βήματα προχωρούν οι συζητήσεις συνεργασίας ανάμεσα στη VW και τη Ford. Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, οι δύο εταιρείες θα υλοποιήσουν στο εγγύς μέλλον συνέργειες παγκόσμιας κλίμακας στον τομέα των επαγγελματικών οχημάτων με την Ford να προσφέρει, σε πρώτη φάση, την απαραίτητη τεχνογνωσία για την εξέλιξη της επόμενης γενιάς του VW Amarok.

Βέβαια, οι δύο πλευρές έχουν ήδη στο τραπέζι των συζητήσεων και άλλα projects, με τη Ford να είναι διατεθειμένη να κατασκευάσει επαγγελματικά vans μεσαίου και μεγάλου μεγέθους για λογαριασμό της VW στην Τουρκία, με τη γερμανική να παράγει μικρότερα οχήματα του είδους στην Πολωνία.

Ο CEO του VW Group, Herbert Diess, έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι το εργοστάσιο της Ford στην Τουρκία που κατασκευάζει τις εκδόσεις van του Transit είναι «μία επιλογή» για το «δικό» της Transporter.

Μια τέτοια κίνηση σημαίνει, αφενός ότι η VW επιθυμεί να μεταφέρει την παραγωγή του Transporter από το Ανόβερο της Γερμανίας στην Τουρκία, αφετέρου ότι η επόμενη γενιά του θα «μετακομίσει» σε πλατφόρμα της Ford χρησιμοποιώντας παράλληλα και τους κινητήρες της τελευταίας.

Σύμφωνα με την Handelblatt, η VW θα συνεχίσει να κατασκευάζει τις επιβατικές εκδόσεις του Τ6 στο Ανόβερο, με τις αμιγώς επαγγελματικές να μεταφέρονται στην Τουρκία. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο υπάρχον σχεδιασμός της VW περιλαμβάνει επίσης την κατασκευή ενός νέου, compact van που θα αντικαταστήσει τόσο το Caddy, όσο και το Transit Connect, το οποίο θα χρησιμοποιεί κινητήρες του ομίλου VW και θα παράγεται στο εργοστάσιο της γερμανικής εταιρείας στην Πολωνία. Εκεί όπου «γεννιέται» σήμερα το Crafter.

Σε σημερινές δηλώσεις του, ο CEO της VW Commercial Vehicles, Thomas Sedran, δήλωσε πως οι δύο εταιρείες «βρίσκονται σε εποικοδομητικές συζητήσεις σχετικά με τη συμμετοχή της VW στην Argo, στο τμήμα της Ford που εξελίσσει τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης»._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ