Επικαιρότητα Κόσμος

Το νέο VW Golf GTD στη Γενεύη

Η VW παρουσίασε και επίσημα την πετρελαιοκίνητη έκδοση GTD του νέου Golf.

Η έκδοση GTD έκανε για πρώτη φορά την εμφάνισή της στη γκάμα του γερμανικού «χατς» το μακρινό 1986 και σήμερα έρχεται να πλαισιώσει τη γκάμα του Golf όγδοης γενιάς, δίπλα στις υπόλοιπες εκδόσεις με τα αρχικά GT – με άλλα λόγια το νέο GTI των 245 ίππων και το plug-in υβριδικό GTE, που γνωρίσαμε τον περασμένο χρόνο με αφορμή την επίσημη αποκάλυψη του μοντέλου.

VW Golf GTD

Διαβάστε επίσης: Οι  7+1 γενιές του VW Golf

Κάτω από το καπό του νέου Golf GTD φιλοξενείται μία νεότερη εκδοχή του γνωστού, 2λιτρου και 4κύλινδρου ασφαλώς EA288 πετρελαιοκινητήρα του ομίλου VW,ο οποίος αποδίδει για την περίσταση 200 ίππους και ροπή 400 Nm. Για την περίσταση, ο κινητήρας διαθέτει το νέο σύστημα Twin Dose (διαβάστε εδώ περισσότερα) που μειώνει τις εκπομπές οξειδίων του αζώτου, ενώ συνδυάζεται κατ’ αποκλειστικότητα με κιβώτιο διπλού συμπλέκτη με 7 σχέσεις.

VW Golf GTD

Όπως ακριβώς και το κορυφαίο Golf GTI, έτσι και η έκδοση GTD χρησιμοποιεί όχι μόνο την ίδια αρχιτεκτονική στις αναρτήσεις (γόνατα Μακφέρσον, πολλαπλών συνδέσμων) αλλά και ταυτόσημο set up σε ρυθμίσεις. Το «παρών» δίνει και εδώ το σύστημα Vehicles Dynamics Manager, το οποίο ελέγχει τη λειτουργία του ηλεκτρονικά ελεγχόμενου εμπρός διαφορικού και των προαιρετικών «ενεργών» αμορτισέρ Dynamic Chassis Control.

VW Golf GTD

Οπτικά, το αυτοκίνητο ξεχωρίζει για τις κόκκινες δαγκάνες στο σύστημα πέδησης (όπως και το GTI), τις γκι επιγραφές GTD, τους τροχούς των 18 ή 19 ιντσών, τη χαμηλότερη κατά 15 χλστ, ανάρτηση σε σχέση με τα συμβατικά μοντέλα της οικογένειας και την διπλή απόληξη της εξάτμισης στο πίσω μέρος, ενώ όπως όλα τα Golf 8 θα διατίθεται κατ’ αποκλειστικότητα με 5θυρη περιβολή.

Πιστεύετε ότι η ΕΕ πρέπει να θεσπίσει ακόμα πιο αυστηρές προδιαγραφές στο μέσο όρο εκπομπών CO2 του στόλου των αυτοκινητοβιομηχανιών;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου