top icon
Επικαιρότητα

Νέο VW Golf R: Με 320 ίππους, τετρακίνηση και drift mode (+video)

Η κορυφαία έκδοση του νέου VW Golf με την ονομασία R είναι και επίσημα εδώ. Με 320 ίππους και ένα νέο σύστημα τετρακίνησης με σύστημα torque vectoring στον πίσω άξονα.

Η πέμπτη κατά σειρά έκδοση του VW Golf R είναι και η ισχυρότερη εμπλουτίζοντας μια γκάμα με ισχύ που έχει αφετηρία του 90 ίππους και… τερματισμό τους 320 ίππους. Έτσι, ο γνωστός και 2λιτρος για την περίσταση κινητήρας είναι σε θέση να εξασφαλίσει επιτάχυνση από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε χρόνο μόλις 4,7 δλ., με την τελική να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα. Ωστόσο, σε περίπτωση επιλογής του πακέτου R-Performance, στο κοντέρ μπορεί κανείς να «δει» επιπλέον 20 χλμ./ώρα.

VW Golf R

Οι 320 ίπποι του κινητήρα ΕΑ888 (γνωστότερου και ως Evo4), αλλά και τα 420 Nm του,  τα οποία αποδίδονται σταθερά από τις 2.100 έως και τις 5.350 σ.α.λ., φτάνουν και στους τέσσερις τροχούς με την αρωγή αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη με 7 σχέσεις και μιας νέας εκδοχής του συστήματος μετάδοσης της κίνησης 4Motion της VW. Το τελευταίο, σε συνδυασμό με το R-Performance Torque Vectoring, διανέμουν την ροπή του κινητήρα στους τέσσερις τροχούς. Πλέον όμως η κατανομή δεν ελέγχεται μόνο ανάμεσα στους δύο άξονες, αλλά και ανάμεσα στους τροχούς του πίσω.

VW Golf R

Η όλη διάταξη ελέγχεται μέσω του Vehicle Dynamics Manager (VDM), που με τη σειρά του συνεργάζεται με άλλα συστήματα του οχήματος, όπως τα ηλεκτρονικά ελεγχόμενα μπλοκέ διαφορικά (XDS) και οι «ενεργές» αναρτήσεις Adaptive Chassis Control. Χάρη στη στενή αυτή… ενοποίηση των διαφόρων συστημάτων, το νέο Golf R προσφέρει «βέλτιστα χαρακτηριστικά πρόσφυσης και ουδέτερο χειρισμό με το μέγιστο επίπεδο ακρίβειας», όπως αναφέρουν με έμφαση οι δημιουργοί του.

VW Golf R

Σύμφωνα με την γερμανική εταιρεία, το νέο VW Golf R έχει «στηθεί» στο Nürburgring Nordschleife. Για τον λόγο αυτό, υπό την προϋπόθεση ότι ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου έχει επιλέξει το προαιρετικό R-Performance (σ.σ.: σε αυτό περιλαμβάνεται μια μεγαλύτερη πίσω αεροτομή και 19άρες ζάντες), διαθέσιμο είναι ένα drive mode με την ονομασία Special η οποία «ταιριάζει» στις ουκ ολίγες ιδιαιτερότητες της «Πράσινης Κόλασης». Σε αυτό το τερέν, το νέο Golf R μπορεί να ολοκληρώσει έναν πλήρη γύρο σε χρόνο 7 λεπτών και 51 δλ., επίδοση βελτιωμένη κατά 19 δλ. σε σχέση με το απερχόμενο μοντέλο.

VW Golf R

Μαζί με το πρόγραμμα Special, το πακέτο R-Performance φέρνει μαζί του και το πρόγραμμα Drift, το οποίο, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η VW «καθιστά την οδήγηση πιο απολαυστική, μακριά από δημόσιους δρόμους». Αξίζει να σημειωθεί ότι η επιλογή των drive modes – ένα από αυτά είναι και το Race – γίνεται μέσω του διακόπτη R που έχει την «έδρα» του στο τιμόνι. Από εκεί και πέρα, το νέο VW Golf R μπορεί να εξοπλιστεί με ένα σύστημα εξαγωγής από τιτάνιο, με δύο ζεύγη απολήξων, το οποίο εξοικονομεί 7 κιλά και φέρει την υπογραφή της γνωστής στο είδος εταιρείας Akrapovic.

VW Golf R

Tο σύστημα διεύθυνσης του νέου VW Golf R έχει διαφορετική ρύθμιση σε σχέση με το παρελθόν, ενώ μεγαλύτερο κατά 1,3 μοίρες είναι το κάμπερ των εμπρός τροχών. Την ίδια στιγμή, η ανάρτηση είναι κατά 10% πιο σφικτή (και 20 χλστ. πιο χαμηλή από τα απλά Golf), ενώ ελαφρύτερο κατά 3 κιλά είναι το εμπρός, αλουμνένιο υποπλαίσιο. Εξοικονόμηση 1,2 κιλών έχει προκύψει και από το αναβαθμισμένο σύστημα πέδησης, το οποίο απαρτίζεται από μεγαλύτερους κατά 17 χλστ. δίσκους στον εμπρόσθιο άξονα.

Δείτε το σχετικό βίντεο εδώ:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ