top icon
Επικαιρότητα

Νέος, 2λιτρος κινητήρας τούρμπο για την Jeep

Έναν νέο κινητήρα εξελίσσει η Fiat Chrysler Automobiles προκειμένου να επαναλανσάρει πολλά νέα μοντέλα της στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού.

Ανάμεσα σε αυτά, θα είναι και το νέο Wrangler, το οποίο φημολογείται πως θα παρουσιαστεί μέσα στην επόμενη χρονιά «φορώντας» έναν νέο, 2λιτρο και 4κύλινδρο κινητήρα τούρμπο, ο οποίος φέρει την ονομασία Hurricane. Δηλαδή, τυφώνας. Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, το εν λόγω μηχανικό σύνολο, το οποίο θα μπορεί να αποδίδει με ευκολία έως και 300 ίππους, θα συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων, διαθέτοντας αλουμινένιο μπλοκ.

Πρόκειται για έναν κινητήρα που… φυσιολογικά θα αντικαταστήσει τους V6 κινητήρες της γενιάς Pentastar της αμερικάνικης εταιρείας προσφέροντας όχι μόνο υψηλότερη ισχύ, αλλά και καλύτερες επιδόσεις στους τομείς της κατανάλωσης καυσίμου αλλά και των εκπομπών ρύπων.

Θυμίζουμε, πάντως, πως, όλως τυχαίως, η FCA έχει ήδη εντάξει στη γκάμα της Alfa Romeo έναν αντίστοιχης φιλοσοφίας και προδιαγραφών κινητήρα, ο οποίος αποδίδει στη νέα Giulia ισχύ που θα κυμαίνεται από 200 έως και 280 ίππους._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ