top icon
Κόσμος

Ο νέος CEO της McLaren έρχεται από τη… Ferrari

Ο πρώην Γενικός Διευθυντής Τεχνολογίας της Ferrari αναλαμβάνει χρέη Διευθύνοντος Συμβούλου στη McLaren.

Η βρετανική κατασκευάστρια υπεραυτοκινήτων McLaren Automotive ανακοίνωσε σήμερα τον διορισμό του Michael Leiters στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της από την 1η Ιουλίου.

Ο 50χρονος, γερμανικής καταγωγής Michael Leiters, κατέχει διδακτορικό τίτλο στον τομέα της μηχανολογίας ενώ στο πρόσφατο παρελθόν έχει θητεύσει σε σχετικές θέσεις-κλειδιά στην Porsche και, πιο πρόσφατα, στη Ferrari, από την οποία αποχώρησε μαζί με άλλα στελέχη της ιταλικής εταιρείας (περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε εδώ).

Μέχρι εκείνη τη στιγμή, ο Michael Leiters κατείχε στη Ferrari τη νευραλγική θέση του Γενικού Διευθυντή Τεχνολογίας.

Ο Michael Leiters θα έχει ως έδρα στα νέα του καθήκοντα τόσο το McLaren Technology Centre όσο και το γειτονικό Κέντρο Παραγωγής της εταιρείας στο Surrey της Μ. Βρετανίας.

Ο Γερμανός θα ηγηθεί του εργατικού δυναμικού των 3.000 ατόμων που καλύπτει όλες τις παγκόσμιες δραστηριότητες της McLaren Automotive, συμπεριλαμβανομένου του McLaren Composites Technology Centre.

«Δεν θα μπορούσα να είμαι πιο ενθουσιασμένος που θα γίνω μέλος της McLaren Automotive ως Διευθύνων Σύμβουλος σε αυτή τη σημαντική στιγμή του ταξιδιού της. Η McLaren έχει ήδη αναγνωριστεί ως μια από τις πιο θαυμαστές εταιρείες πολυτελών υπεραυτοκίνητων στον κόσμο. Ανυπομονώ να ενισχύσω αυτή τη φήμη για τους πιστούς πελάτες, τους υπαλλήλους, τους θαυμαστές και τους συνεργάτες μας καθώς γράφουμε το επόμενο κεφάλαιο στη λαμπρή ιστορία της McLaren», δήλωσε ο Michael Leiters.

McLaren 765LT Spider

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ