top icon
Επικαιρότητα

Νέος V12 twin-turbo κινητήρας 5.2 λίτρων για την Aston Martin DB11 (video)

Η βρετανική εταιρεία προαναγγέλλει την έλευση του εν λόγω κινητήρα μέσα από ένα όχι και τόσο αποκαλυπτικό teaser βίντεο.

Παρά το γεγονός ότι η βρετανική εταιρεία αποδεικνύεται, μέσω του οπτικού αυτού υλικού, αρκούντως φειδωλή ως προς τις τεχνικές περγαμηνές του νέου της κινητήρα, βέβαιο πρέπει να θεωρείται πως το συγκεκριμένο μηχανικό σύνολο θα βρει… στέγη κάτω από το καπό της νέας DB11. Σύμφωνα με ρεπορτάζ προερχόμενα από τη Μ. Βρετανία, θα πρόκειται για τον πιο ισχυρό κινητήρα στην ιστορία της εταιρείας (εξαιρουμένων, ασφαλώς, εκείνων των «ειδικών» Vulcan και One-77), καθώς η απόδοσή του θα ξεπερνά τους 600 ίππους.

Θυμίζουμε πως ο υπάρχον V12 της Aston Martin, ο οποίος χρονολογείται από την εποχή που η βρετανική εταιρεία βρίσκονταν υπό το ιδιοκτησιακό καθεστώς της Ford, είναι ατμοσφαιρικός.

Όπως έχει ήδη γίνει γνωστό, ο προς το παρόν… μυστηριώδης αυτός V12 κινητήρας, δεν αναμένεται να είναι ο μοναδικός υπερτροφοδοτούμενος που θα δούμε κάτω από το καπό μελλοντικών μοντέλων της Aston Martin, καθώς στο εγγύς μέλλον και ο γνωστός 4λιτρος V8 της Mercedes, η οποία διατηρεί «στενές» σχέσεις με τη βρετανική φίρμα, θα ακολουθήσει αντίστοιχο δρόμο με τελικό προορισμό το εργοστάσιο παραγωγής της τελευταίας που βρίσκεται στη Gaydon._.Χ.Α.  

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ