top icon
Κόσμος

Nissan Ambition 2030: Mε το βλέμμα στραμμένο στην ηλεκτρική κινητικότητα

Η Nissan παρουσίασε το Nissan Ambition 2030, το αναπτυξιακό και στρατηγικό της πλάνο με χρονικό ορίζοντα το 2030, αποκαλύπτοντας συγχρόνως μια σειρά νέων πρωτοτύπων – που φυσικά είναι ηλεκτρικά και μερικά μόλις από τα 15 ΕVs που πρόκειται να εισάγει στην προϊοντική της γκάμα η ιαπωνική εταιρεία έως τα τέλη της δεκαετίας.

Με την ηλεκτροκίνηση να βρίσκεται στο επίκεντρο της μακροπρόθεσμης στρατηγικής της, η Nissan  σκοπεύει να προσφέρει συναρπαστικά οχήματα και τεχνολογίες που ενδυναμώνουν την κινητικότητα των πελατών της, αλλά και της κοινωνίας.

Στο πλαίσιο αυτό, η Nissan παρουσίασε σήμερα το Nissan Ambition 2030, το νέο μακροπρόθεσμο όραμά  της για την ενίσχυση της κινητικότητας – και όχι μόνο. Ανταποκρινόμενη σε κρίσιμες περιβαλλοντικές, κοινωνικές ανάγκες, καθώς και στις ανάγκες των πελατών της, η Nissan στοχεύει να γίνει μια πραγματικά βιώσιμη αυτοκινητοβιομηχανία, οδεύοντας προς έναν κόσμο καθαρότερο, ασφαλέστερο και χωρίς αποκλεισμούς. Με αυτό το όραμα, η εταιρεία θέλει να προσφέρει στρατηγική αξία ενδυναμώνοντας τις μετακινήσεις που προσφέρουν σίγουρες, συναρπαστικές και πιο ολοκληρωμένες εμπειρίες στους πελάτες της και μέσω συνεργασιών, ενισχύουν την κοινωνία και οικοδομούν ένα έξυπνο οικοσύστημα, με ολοκληρωμένη κινητικότητα.

Nissan_Chill-Out

Μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια, η Nissan θα προσφέρει ηλεκτροκίνητα οχήματα και τεχνολογικές καινοτομίες, ενώ θα επεκτείνει τις δραστηριότητές της παγκοσμίως. Το όραμα υποστηρίζει τον στόχο της Nissan για ουδετερότητα ως προς τον άνθρακα, σε όλο τον κύκλο ζωής των προϊόντων της, έως το οικονομικό έτος 2050.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Nissan, Makoto Uchida, δήλωσε: «Ο ρόλος των εταιρειών στην αντιμετώπιση των κοινωνικών αναγκών αυξάνεται ολοένα και περισσότερο. Με το Nissan Ambition 2030, θα οδηγήσουμε τη νέα εποχή της ηλεκτροκίνησης, θα προωθήσουμε τεχνολογίες για τη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα και θα επιδιώξουμε νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες. Θέλουμε να μεταμορφώσουμε την Nissan ώστε να γίνει μια βιώσιμη εταιρεία που χρειάζονται πραγματικά οι πελάτες και η κοινωνία».

Nissan

Nissan Ambition 2030: Επιτάχυνση της ηλεκτροκίνησης με ποικίλες επιλογές 

Ως πρωτοπόρος στα ηλεκτρικά οχήματα (EVs), η Nissan έχει εκδημοκρατίσει τα EVs και έχει επενδύσει στην κατασκευή υποδομών φόρτισης και διαχείρισης ενέργειας. Θέτοντας την ηλεκτροκίνηση στον πυρήνα της μακροπρόθεσμης στρατηγικής της, με το Nissan Ambition 2030, η εταιρεία στοχεύει να επιταχύνει τον εξηλεκτρισμό της γκάμας των οχημάτων της και το ποσοστό της τεχνολογικής καινοτομίας με επενδύσεις 2 τρισεκατομμυρίων γιεν, τα επόμενα πέντε χρόνια.

Βασιζόμενη στις απαιτήσεις των πελατών της για μια διαφοροποιημένη γκάμα συναρπαστικών οχημάτων, η Nissan θα παρουσιάσει 23 νέα ηλεκτροκίνητα μοντέλα, συμπεριλαμβανομένων 15 νέων EVs έως το οικονομικό έτος 2030, με στόχο να επιτύχει ένα μείγμα ηλεκτροκίνησης άνω του 50% παγκοσμίως στις μάρκες Nissan και Infiniti.

Nissan_Hang-Out

Παράλληλα, με  το λανσάρισμα 20 νέων μοντέλων EV και e-Power τα επόμενα 5 χρόνια, η Nissan σκοπεύει να αυξήσει το ποσοστό πωλήσεων εξηλεκτρισμένων μοντέλων στις μεγάλες αγορές έως το οικονομικό έτος 2026, συμπεριλαμβανομένων:

 • Της Ευρώπης κατά περισσότερο από το 75% των πωλήσεων
 • Της Ιαπωνίας κατά περισσότερο από το 55% των πωλήσεων
 • Της Κίνας κατά περισσότερο από το 40% των πωλήσεων
 • Των Ηνωμένων Πολιτειών κατά 40% των πωλήσεων EVs, το οικονομικό έτος 2030

Nissan_Max-Out

«Είμαστε περήφανοι για το μακροχρόνιο ιστορικό μας στην καινοτομία και για τον ρόλο μας στην υλοποίηση της επανάστασης των EVs. Με τη νέα μας φιλοδοξία, συνεχίζουμε να πρωταγωνιστούμε στην επιτάχυνση της φυσικής μετάβασης προς τα EVs, ελκύοντας τους αγοραστές μέσω μιας δελεαστικής πρότασης που προάγει τον ενθουσιασμό και επιτρέπει την υιοθέτηση της καθαρής κιντητικότητας», δήλωσε ο COO της Nissan Ashwani Gupta.

Αντιπροσωπεύοντας το επόμενο στάδιο του εξηλεκτρισμένου μέλλοντος της Nissan, η εταιρεία αποκάλυψε τέσσερα νέα πρωτότυπα αυτοκίνητα που προσφέρουν βελτιωμένες εμπειρίες μέσω ενός πακέτου προηγμένης τεχνολογίας. Αυτές τα πρωτότυπα παρουσιάζουν τις συναρπαστικές δυνατότητες που η Nissan επιδιώκει να προσφέρει σε μια μεγάλη γκάμα νέων προηγμένων οχημάτων και οικοσυστημάτων.

Nissan_Chill-Out

Nissan Ambition 2030: Ενίσχυση της προσβασιμότητας και της καινοτομίας στην κινητικότητα

Η φιλοδοξία της Nissan έγκειται στην υποστήριξη μεγαλύτερης πρόσβασης σε ασφαλή και συναρπαστική κινητικότητα. Για να σημειώσει πρόοδο προς αυτή την κατεύθυνση, η Nissan θα συνεχίσει να εξελίσσει τις τεχνολογίες της για μπαταρίες ιόντων λιθίου και να εισάγει τεχνολογία χωρίς κοβάλτιο για να μειώσει το κόστος κατά 65%, έως το οικονομικό έτος 2028.

Η Nissan σκοπεύει να λανσάρει EV με τις δικές της μπαταρίες στερεού τύπου (ASSB) μέχρι το οικονομικό έτος 2028 και να ετοιμάσει ένα πιλοτικό εργοστάσιο στη Γιοκοχάμα από το οικονομικό έτος 2024. Με την εισαγωγή των πρωτοποριακών ASSB, η Nissan θα είναι σε θέση να επεκτείνει την προσφορά EVs σε όλα τις κατηγορίες με ακόμα πιο δυναμικές επιδόσεις.

Nissan_Hang-Out

Μειώνοντας το χρόνο φόρτισης στο ένα τρίτο, οι ASSBs θα κάνουν τα EVs πιο αποτελεσματικά και πιο προσβάσιμα. Επιπλέον, η Nissan αναμένει από τις ASSBs να μειώσει το κόστος των πακέτων μπαταριών στα 75 $ ανά kWh έως το οικονομικό έτος 2028 και στοχεύει να το μειώσει περαιτέρω στα 65 $ ανά kWh για να επιτύχει ισοτιμία κόστους μεταξύ ηλεκτρικών και βενζινοκίνητων οχημάτων στο μέλλον.

Η Nissan επιδιώκει να δημιουργήσει ένα παγκόσμιο σύστημα τροφοδοσίας μπαταριών για να καλύψει την αυξανόμενη ζήτηση οχημάτων και να υποστηρίξει τον αυξανόμενο αριθμό ηλεκτρικών οχημάτων που χρησιμοποιούνται. Σε συνεργασία με τους εταίρους της, η Nissan σκοπεύει να αυξήσει την παγκόσμια ικανότητα παραγωγής μπαταριών σε 52 GWh έως το οικονομικό έτος 2026 και 130 GWh έως το οικονομικό έτος 2030.

Nissan_Max-Out

Εκτός από το Nissan Ambition 2030, η αυτοκινητοβιομηχανία επιδιώκει να επεκτείνει τα πλεονεκτήματα της κινητικότητας παρέχοντας προηγμένες και ευφυείς τεχνολογίες υποβοήθησης οδηγού σε περισσότερους αγοραστές. Αυτές οι συνδυασμένες ενέργειες  θα υποστηρίξουν επίσης τις συνεχείς προσπάθειες της Nissan για τη δημιουργία νέων υπηρεσιών κινητικότητας και συναφών συνεργασιών.

Η Nissan στοχεύει να επεκτείνει την τεχνολογία ProPILOT σε περισσότερα από 2,5 εκατομμύρια οχήματα Nissan και Infiniti έως το οικονομικό έτος 2026. Επίσης θα αναπτύξει περαιτέρω τις τεχνολογίες αυτόνομων οχημάτων της, με στόχο την ενσωμάτωση συστημάτων LIDAR επόμενης γενιάς σχεδόν σε κάθε νέο μοντέλο, έως το οικονομικό έτος 2030.

Nissan_Surf-Out

Nissan Ambition 2030: Παγκόσμιο οικοσύστημα πέρα από την κινητικότητα

Εκτός από την τεχνολογική αναβάθμιση, η Nissan θα προσαρμόσει κατά τόπους την κατασκευή και τις προμήθειες υλικών, προκειμένου να κάνει τα EVs πιο ανταγωνιστικά. Η Nissan θα επεκτείνει τη μοναδική φιλοσοφία του EV Hub, όπως αυτής του EV36Zero που λανσαρίστηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο και σε άλλες βασικές αγορές, όπως η Ιαπωνία, η Κίνα και οι Ηνωμένες Πολιτείες. Το EV36Zero είναι ένα πλήρως ενσωματωμένο οικοσύστημα παραγωγής και υπηρεσιών που συνδέει την κινητικότητα και τη διαχείριση ενέργειας, με στόχο την επίτευξη ουδετερότητας άνθρακα.

Η διασφάλιση της βιωσιμότητας των μπαταριών των οχημάτων θα συνεχίσει επίσης να αποτελεί προτεραιότητα για τη Nissan με βάση τη δεκαετή τεχνογνωσίας της στον επαναπροσδιορισμό και την ανακύκλωση, σε συνεργασία  με την 4R Energy. Παράλληλα, η εταιρεία σκοπεύει να επεκτείνει τις εγκαταστάσεις ανακατασκευής  μπαταριών της πέρα από την Ιαπωνία με νέες τοποθεσίες στην Ευρώπη κατά το οικονομικό έτος 2022 και στις ΗΠΑ το οικονομικό έτος 2025. Οι υποδομές ανακατασκευής μπαταριών της Nissan θα υποστηρίξουν μια κυκλική οικονομία στη διαχείριση ενέργειας και η αυτοκινητοβιομηχανία στοχεύει στην πλήρη εμπορευματοποίηση των συστημάτων μπαταριών vehicle-to-everything, που προορίζονται και για οικιακή χρήση, στα μέσα της δεκαετίας του 2020.

Nissan_Chill-Out

Επιπλέον, η εταιρεία θα επενδύσει έως και 20 δισεκατομμύρια γιεν μέχρι το 2026 για υποδομές φόρτισης.

Καθώς η Nissan αυξάνει τον ρυθμό της καινοτομίας στην κινητικότητα, σκοπεύει να προσλάβει περισσότερα από 3.000 στελέχη παγκοσμίως στον τομέας της προηγμένης έρευνας και ανάπτυξης, ενώ συνεχίζει να αναβαθμίζει τις ικανότητες του τωρινού εργατικού δυναμικού της. Επιπλέον, η Nissan θα βασιστεί στη συνεργασία με τη Συμμαχία για να επιτρέψει την εξοικονόμηση κόστους και την κοινή τεχνογνωσία σε τομείς όπως οι τεχνολογίες ουδέτερων εκπομπών άνθρακα, η ηλεκτροκίνηση, το λογισμικό και οι υπηρεσίες.

Πέρα από το σχέδιο μετασχηματισμού Nissan NEXT, η αυτοκινητοβιομηχανία θα διατηρήσει τις δραστηριότητές της μακροπρόθεσμα, με ενοποιημένο λειτουργικό περιθώριο κέρδους άνω του 5%.

Δειτε το σχετικό βίντεο:

Το πρωτότυπο Nissan Chill-Out

To Chill-out concept είναι ένα μοντέρνο crossover, με προηγμένη τεχνολογία ασφαλείας και άνετους εσωτερικούς χώρους που χρησιμοποιεί την πλατφόρμα CMF-EV, παρέχοντας υψηλά επίπεδα άνεσης και μια δυναμική οδηγική εμπειρία, χάρη στο γνωστό σύστημα τετρακίνησης, μέσω ηλεκτρικών ασφαλώς μονάδων, e-4ORCE. Για πολλούς, πρόκειται για μια πρώτη γεύση του αντικαταστάτη του Nissan Leaf.

Nissan_Chill-Out

Το πρωτότυπο Nissan MaxOut

Το Nissan Max-Out είναι ένα «ξεσκούφωτο» πρωτότυπο που στοχεύει να προσφέρει μια νέα οδηγική εμπειρία με την εξαιρετική σταθερότητα και άνεση που προσφέρει. Το διθέσιο πρωτότυπο διαθέτει τη μοναδική ικανότητα να μεταμορφώνει τη διάταξη των καθισμάτων στο εσωτερικό. Το Max-Out, όπως τα υπόλοιπα δύο πρωτότυπα, είναι ηλεκτρικά και διαθέτουν solid-state μπαταρίες και την τελευταία εξέλιξη του συστήματος ProPilot της Nissan.

Nissan_Max-Out

Το πρωτότυπο Nissan SurfOut

Το Nissan Surf-Out concept στοχεύει να προσφέρει μια μορφή κινητικότητας ανεξάρτητα από το έδαφος, επιτρέποντας στους πελάτες να πάνε οπουδήποτε με άνεση και σιγουριά. Η ποικιλία όσον αφορά την απόδοση των μονάδων κίνησης του οχήματος και ο χαμηλός και επίπεδος χώρος φόρτωσης στοχεύουν σε ασφαλείς και άνετες μετακινήσεις σε όλα τα τερέν.

Nissan_Surf-Out

Το πρωτότυπο Nissan HangOut

Με εντελώς επίπεδο πάτωμα, το Nissan Hang-Out στοχεύει να ξεπεράσει την πεπατημένη αναφορικά με το πώς μπορεί να διαμορφωθεί το εσωτερικό ενός αυτοκινήτου. Στόχος του πρωτοτύπου είναι να προσφέρει στους επιβάτες του μια μοναδική εμπειρία διαβίωσης, στα πλαίσια της οποίας η ευρυχωρία και η ησυχία θα είναι ανάλογες με εκείνες που απολαμβάνει κανείς στο σαλόνι του σπιτιού του.

Nissan_Hang-Out

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

 • Nissan
 • Nissan_Chill-Out
 • Nissan_Chill-Out
 • Nissan_Chill-Out
 • Nissan_Chill-Out
 • Nissan_Hang-Out
 • Nissan_Hang-Out
 • Nissan_Hang-Out
 • Nissan_Max-Out
 • Nissan_Max-Out
 • Nissan_Max-Out
 • Nissan_Surf-Out
 • Nissan_Surf-Out
 • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

  ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ