Επικαιρότητα Κόσμος

Nissan: Αναδιάρθρωση με ψαλίδι 12.500 θέσεων εργασίας και μείωση παραγωγής

Ένα γενναίο σχέδιο αναδιάρθρωσης με μείωση παραγωγής, μοντέλων και προσωπικού ανακοίνωσε σήμερα η Nissan με αφορμή τη δημοσιοποίηση των οικονομικών και εμπορικών αποτελεσμάτων του δεύτερου τριμήνου του έτους.

Ταυτόχρονα με τη δημοσιοποίηση των οικονομικών και εμπορικών της αποτελεσμάτων για το δεύτερο τρίμηνο του 2019, η Nissan ανακοίνωσε το νέο πλάνο ανασυγκρότησης των δραστηριοτήτων της, στο οποίο περιλαμβάνονται γενναίες μειώσεις σε προσωπικό, μοντέλα και παραγωγή.

Πιο συγκεκριμένα, η ιαπωνική εταιρεία δήλωσε πως μέχρι το τέλος του 2022 θα μειώσει την παραγωγή της κατά 10% σε παγκόσμιο επίπεδο. Σε συνέχεια των βελτιστοποιήσεων αυτών, η Nissan ξεκαθάρισε ότι θα μειώσει και τον αριθμό των εργαζομένων της κατά 12.500. Επιπλέον, η εταιρεία θα ελαττώσει το πλήθος των προϊόντων της κατά τουλάχιστον 10% μέχρι το τέλος του οικονομικού έτους 2022, προκειμένου να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητα της, εστιάζοντας τις επενδύσεις της σε παγκόσμια κλίμακα σε «βασικά και στρατηγικά περιφερειακά μοντέλα».

Ενώ ορισμένες από αυτές τις πρωτοβουλίες βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη, η εταιρεία αναμένει ότι τα αποτελέσματα των παραπάνω ενεργειών στους δείκτες της «θα απαιτήσουν χρόνο».

Ως κινητήρια δύναμη της ανάπτυξης και του μετασχηματισμού της, η ιαπωνική εταιρεία θα αξιοποιήσει το όραμα του Nissan Intelligent Mobility συνεχίζοντας να επενδύει σε τεχνολογίες που θα ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα των προϊόντων της, συμπεριλαμβανομένου του συστήματος ProPILOT και των ηλεκτροκινητήρων.

Επιπλέον, η Nissan θα συνεχίσει να επεκτείνεται σε νέους τομείς, όπως αποδεικνύεται από την πρόσφατα ανακοινωθείσα αποκλειστική συμφωνία της με τη Waymo, για τη διερεύνηση των υπηρεσιών κινητικότητας που θα προσφέρει στην Ιαπωνία και τη Γαλλία.

Αποτελέσματα β’ τριμήνου

Το πρώτο τρίμηνο του οικονομικού έτους 2019 (βλ. δεύτερο τρίμηνο 2019), ο συνολικός όγκος της βιομηχανίας μειώθηκε κατά 6,8% φτάνοντας τις 22,5 εκατομμύρια μονάδες. Οι πωλήσεις της Nissan μειώθηκαν κατά 6,0% την ίδια περίοδο αγγίζοντας τις 1,23 εκατομμύρια μονάδες.

Στην Ιαπωνία, οι πωλήσεις της Nissan μειώθηκαν κατά 2,6% (126.000 μονάδες). Στην Κίνα (σ.σ.: σε αυτή την περιοχή η Nissan δημοσιοποιεί στοιχεία ανά ημερολογιακό έτος), οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 2,3% φτάνοντας τις 344.000, επίδοση που αντιπροσωπεύει μερίδιο αγοράς της τάξη του 5,7%, (+0,7% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους). Στις ΗΠΑ, οι πωλήσεις της Nissan ανήλθαν σε 351.000 μονάδες, επίδοση που αντιστοιχεί σε μερίδιο αγοράς της τάξης του 7,9%.

Οι πωλήσεις της Nissan στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, μειώθηκαν κατά 16,3% (135.000 μονάδες). Το μερίδιο αγοράς της εταιρείας στην Ευρώπη ανήλθε στο 2,5%. Οι πωλήσεις στη Ρωσία μειώθηκαν κατά 21,7% (18.000 μονάδες).

Σε ότι αφορά στους οικονομικούς δείκτες, τα αποτελέσματα κάθε άλλο παρά ενθαρρυντικά είναι. Τα έσοδα της ιαπωνικής εταιρείας κατέγραψαν μείωση της τάξης του 12,7% την ώρα που τα λειτουργικά της κέρδη σημείωσαν κάμψη που έφτασε σε ποσοστιαία βάση το 98,5%. Το δε περιθώριο λειτουργικού κέρδους, από 4% που ήταν την αντίστοιχη περίοδο του 2018, έπεσε στο β’ τρίμηνο του 2019 στο 0,1%._Χ.Α.

Ποιος πιστεύετε πως θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας, στις 8-11 Οκτωβρίου;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου