top icon
Επικαιρότητα

Nissan: Δοκιμές αυτόνομων αυτοκινήτων στην Ευρώπη

Η ιαπωνική εταιρεία ξεκίνησε από τους δρόμους του Λονδίνου τις ευρωπαϊκές δοκιμές της πάνω στην τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης χρησιμοποιώντας ως σημείο αναφοράς ένα ειδικά τροποποιημένο Nissan Leaf.

Η βρετανική κυβέρνηση έδωσε τελικά την έγκρισή της ώστε η ιαπωνική εταιρεία να ξεκινήσει στους δρόμους του Λονδίνου τις δοκιμές εξέλιξης του συστήματος πιλοτικής οδήγησης που διαθέτει. Μέσα από αυτή την κίνηση, οι ιθύνοντες της χώρας στοχεύουν στην προσέλκυση όσο το δυνατόν περισσότερων κατασκευαστών –και επενδύσεων κατ’ επέκταση- που ξεκινούν ή έχουν ήδη ξεκινήσει να πραγματοποιούν τα πρώτα βήματά τους στον τομέα της πιλοτικής οδήγησης. Μιας τεχνολογίας, με άλλα λόγια, που, πλέον, βρίσκεται κυριολεκτικά προ των πυλών.

Θυμίζουμε πως η Nissan έχει βάλει ως στόχο να παρουσιάσει έως τις αρχές του 2018 ένα «πιλοτικό» πρόγραμμα που θα επιτρέπει στο αυτοκίνητο να αλλάζει αυτοβούλως λωρίδες στο εθνικό δίκτυο αντιμετωπίζοντας από μόνο του ουκ ολίγες… κρίσιμες καταστάσεις. Ο λόγος, για το γνωστό ProPilot, το οποίο έχει ήδη παρουσιαστεί στη χώρα του ανατέλλοντος ηλίου στο Serena minivan. Η τελική εκδοχή του, πάντως, θα είναι σαφώς πιο πλήρης και ολοκληρωμένη, μιας και θα έχει τη δυνατότητα να «διαχειρίζεται» το αυτοκίνητο όχι μόνο στον ανοιχτό δρόμο και στις διασταυρώσεις, αλλά και συνολικά μέσα στο πολύπλοκο περιβάλλον μιας πόλης. Βέβαια, όπως διαβεβαιώνουν οι άνθρωποι της Nissan, η τελική μορφή του εν λόγω συστήματος δεν αναμένεται να έτοιμη προς… κατανάλωση πριν το 2025.

Αξίζει να προσθέσουμε πως η ιαπωνική εταιρεία εξεδήλωσε ανοιχτά την πρόθεσή της να πραγματοποιήσει με το πειραματικό αυτό Nissan Leaf επιπλέον δοκιμές πάνω στο συγκεκριμένο σύστημα τόσο στο Παρίσι όσο και σε πόλεις της γειτονικής Ολλανδίας._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ