top icon
Κόσμος

Nissan e-4ORCE: Για καλοκαιρινές διαδρομές με αστραπιαία απόκριση

Με αστραπιαία χρόνο απόκρισης μόλις 1/10.000 του δευτερολέπτου, η μοναδική τεχνολογία e-4ORCE της Nissan είναι ταχύτερη και από το σύνηθες ανοιγοκλείσιμο του ματιού.

Η απαράμιλλη ακρίβεια και η αστραπιαία αντίδρασή του, καθιστούν το e-4ORCE ιδανική επιλογή για όσους αναζητούν μια ισχυρή και ομαλή οδηγική εμπειρία, αυτό το καλοκαίρι. Το σύστημα e-4ORCE χρησιμοποιεί την μπαταρία για να τροφοδοτεί ένα σύστημα διπλού κινητήρα, ομοιόμορφα κατανεμημένο σε κάθε άξονα για ανεξάρτητο έλεγχο των τροχών. Με το σύστημα e-4ORCE ενεργοποιημένο, οι οδηγοί ακολουθούν εύκολα την προβλεπόμενη γραμμή στροφής με ελάχιστη διόρθωση διεύθυνσης, επιτρέποντάς τους να αισθάνονται την ισχύ του EV και να απολαμβάνουν την εξηλεκτρισμένη εμπειρία χειρισμού.

Nissan e-4ORCE

Η τεχνολογία e-4ORCE της Nissan παρέχει συνεχή, ισορροπημένο έλεγχο πλαισίου, ανίχνευση γραμμής και ακρίβεια διεύθυνσης, για την πρόβλεψη της συμπεριφοράς του οδηγού και αντιστάθμιση των κοινών αποκρίσεων όπως η υποστροφή, διατηρώντας την ισορροπία στην καμπίνα, για μια πιο ευχάριστη εμπειρία στο αυτοκίνητο.

Nissan e-4ORCE

Το σύστημα e-4ORCE που εξοπλίζει μοντέλα όπως το Nissan Ariya και το X-Trail, προσθέτει δυνατότητες ακριβούς ελέγχου και διανυσματικής ροπής πέδησης. Χάρη σε αυτόν τον ακριβή έλεγχο του συστήματος διπλού μοτέρ, το όχημα διατηρεί τη σωστή πορεία, είτε ο δρόμος είναι βρεγμένος, είτε καλύπτεται από χιόνι. Το κλειδί για την ισορροπία του οχήματος στο δρόμο είναι η ισορροπημένη κατανομή ισχύος από το σύστημα διπλού κινητήρα, το οποίο μπορεί να ρυθμιστεί σε 1/10.000 του δευτερολέπτου, πολύ πιο γρήγορα από τα παραδοσιακά μηχανικά συστήματα τετρακίνησης.

Το μυστικό για την αστραπιαία απόκριση του e-4ORCE είναι ότι η ισχύς αποστέλλεται στους τροχούς από έναν ηλεκτροκινητήρα, επομένως η απόκριση είναι στιγμιαία. Ένα παραδοσιακό μηχανικό σύστημα τετρακίνησης απαιτεί περισσότερο χρόνο για τη ρύθμιση της κατανομής ισχύος μέσω συμπλέκτη ή μηχανικής ζεύξης, επομένως περιστασιακά είναι πιθανό να γίνει αισθητή μια στιγμή αστάθειας, σε δύσκολες συνθήκες , πριν το μηχανικό σύστημα προλάβει να αντιδράσει. Με το e-4ORCE αυτή η αίσθηση εξαλείφεται.

Nissan e-4ORCE

Ένα επιπλέον πλεονέκτημα του e-4ORCE για όλους τους επιβάτες είναι η άνετη διαδρομή, με ελάχιστη διαμήκη «βουτιά» του αμαξώματος υπό επιβράδυνση, χάρη στο ισχυρό αναγεννητικό φρενάρισμα. Το φαινόμενο της «βουτιάς» καταστέλλεται, ελέγχοντας την αναγεννητική ισορροπία μεταξύ του μπροστινού και του πίσω άξονα. Επιπλέον, το σύστημα διπλού κινητήρα σημαίνει μεγαλύτερο επίπεδο δέσμευσης αναγεννητικής ενέργειας σε σύγκριση με ένα σύστημα μονού κινητήρα, βελτιστοποιώντας την απόδοση του οχήματος σε κάθε ευκαιρία.

Σε ένα βίντεο που κυκλοφόρησε πρόσφατα και μπορείτε να παρακολουθήσετε στο https://youtu.be/-vWe4yyX5n0, η Nissan παρουσιάζει τη δύναμη και την ομαλότητα που προσφέρει η τεχνολογία e-4ORCE, δείχνοντας πώς το σύστημα αυτό καταφέρνει και ξεπερνά τους χρόνους αντίδρασης των πιο γρήγορων πλασμάτων της φύσης, καθιστώντας το την τέλεια τεχνολογία για όλες τις εποχές.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ