Επικαιρότητα Κόσμος

Nissan Leaf – 500.000 μονάδες παραγωγής

H φετινή Παγκόσμια Ημέρα Ηλεκτρικών Οχημάτων είχε ξεχωριστό χαρακτήρα για τη Nissan, καθώς σηματοδότησε την παραγωγή του 500.000ού LEAF.

H φετινή Παγκόσμια Ημέρα Ηλεκτρικών Οχημάτων είχε ξεχωριστό χαρακτήρα για τη Nissan, καθώς σηματοδότησε την παραγωγή του 500.000ού LEAF, του πρώτου παγκοσμίως αμιγώς ηλεκτρικού αυτοκινήτου μαζικής παραγωγής. Με μισό εκατομμύριο LEAF να έχουν ήδη πωληθεί σε όλη την Υφήλιο, ολοένα και περισσότεροι υποψήφιοι αγοραστές ανακαλύπτουν τα πλεονεκτήματα των οχημάτων μηδενικών εκπομπών. Το ορόσημο επιτεύχθηκε στο εργοστάσιο της Nissan, στο Sunderland της Αγγλίας, σχεδόν μια δεκαετία μετά την πρώτη πώληση του μοντέλου. Στις παραγωγικές εγκαταστάσεις της Nissan στο Sunderland, το LEAF εξακολουθεί να κατασκευάζεται στα υψηλότερα πρότυπα.

Nissan LEAF

Το Nissan LEAF έχει κερδίσει βραβεία σε όλο τον κόσμο, όπως το Ευρωπαϊκό Αυτοκίνητο της Χρονιάς του 2011, το Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της Χρονιάς του 2011 και το Αυτοκίνητο της Χρονιάς της Ιαπωνίας το 2011 και το 2012. Το πιο σημαντικό, το αυτοκίνητο έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη εκατοντάδων χιλιάδων πελατών. Όσο για το 500.000ό LEAF, αυτό βρήκε τον τυχερό ιδιοκτήτη του στην Maria Jansen, στη Νορβηγία.

Nissan LEAF

Το LEAF προσφέρει σε οδηγό και επιβαίνοντες προηγμένες τεχνολογίες για τη βελτίωση του επιπέδου ασφάλειας, άνεσης και ελέγχου στο δρόμο. Σε αυτές περιλαμβάνεται και το βραβευμένο ProPILOT, ένα σύστημα hands-on, eyes-on που επιτρέπει στο αυτοκίνητο να σταματήσει, να επανεκκινήσει και να παραμείνει στο κέντρο της λωρίδας του, όπως και η τεχνολογία του e-Pedal για οδήγηση με ένα πεντάλ. Με περισσότερα από 14,8 δισεκατομμύρια χιλιόμετρα χωρίς καυσαέρια από το 2011, οι ιδιοκτήτες των LEAF σε όλο τον κόσμο έχουν βοηθήσει στην αποτροπή περισσότερων από 2,4 δισεκατομμυρίων κιλών εκπομπών CO2.

Nissan LEAF

Στην Ελλάδα η Nissan προσφέρει τα αμιγώς ηλεκτρικά Nissan LEAF, e-NV200 και e-EVALIA που τώρα μπορούν αποκτηθούν από ιδιώτες και επαγγελματίες (ταξί, αστικές διανομές κ.α.) με σημαντικά κίνητρα και οφέλη, στο πλαίσιο του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά» που πρόσφατα θέσπισε η κυβέρνηση. Περισσότερες πληροφορίες για τα αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα της Nissan είναι διαθέσιμες στο https://www.nissan.gr/vehicles/electric-vehicles.html


Video με το ορόσημο του 500.000ού Nissan LEAF, είναι διαθέσιμο στο https://youtu.be/_kCPtMEIazg


 

Ποια είναι η αγαπημένη σας ελληνική Ειδική Διαδρομή σε άσφαλτο;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου