top icon
Επικαιρότητα

To Nissan Leaf στην κορυφή των πωλήσεων ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων στην Ευρώπη

Το νέο Nissan Leaf είναι το πρώτο σε πωλήσεις αμιγώς ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο στην Ευρώπη για το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους συνεχίζοντας με αμείωτο ρυθμό να κερδίζει την εμπιστοσύνη των αγοραστών σε ολόκληρη τη γηραιά ήπειρο.

Περισσότερα από 18.000 νέα Nissan Leaf ταξινομήθηκαν στην Ευρώπη μεταξύ Ιανουαρίου και Ιουνίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι παραγγελίες του νέου Nissan Leaf έχουν ξεπεράσει τις 37.000 από τον περασμένο Οκτώβριο, όταν και ξεκίνησε η εμπορική διάθεση του νέου μοντέλου. 

Το νέο Nissan Leaf προσφέρει εντυπωσιακή επιτάχυνση αλλά και περιβαλλοντική απόδοση μέσω ενός ηλεκτρικού κινητήρα, σε συνδυασμό με ένα δυναμικό στυλ και προηγμένες τεχνολογίες υποστήριξης του οδηγού. Η μεγαλύτερη μπαταρία των 40 κιλοβατωρών, διαμορφώνει την εμβέλεια του αυτοκινήτου στα 270 χιλιόμετρα σε συνδυασμένο κύκλο οδήγησης και σύμφωνα με τα νέα ευρωπαϊκά πρότυπα εκπομπών και κατανάλωσης του WLTP.

Το αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο έχει κερδίσει πολλά βραβεία για την πρωτοποριακή τεχνολογία και τις επιδόσεις του. Κέρδισε το βραβείο «Παγκόσμιο Πράσινο Αυτοκίνητο 2018» στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης και έλαβε βαθμολογίες ασφάλειας 5 αστέρων, τόσο από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Αξιολόγησης Νέων Αυτοκινήτων (EuroNCAP), όσο και από το Πρόγραμμα Αξιολόγησης Νέων Αυτοκινήτων της Ιαπωνίας.

Το νέο Leaf αποτελεί την ναυαρχίδα του Nissan Intelligent Mobility, του οράματος  της εταιρείας για την αλλαγή του τρόπου με τον οποίο τα αυτοκίνητα τροφοδοτούνται, οδηγούνται και ενσωματώνονται στην κοινωνία. Διαθέτει πλήθος νέων, καινοτόμων τεχνολογιών, όπως το Nissan ProPILOT, το ProPILOT Park και το e-Pedal, τα οποία αποδεικνύονται ιδιαίτερα δημοφιλή στους πελάτες. Μέχρι στιγμής, το 72% των νέων αγοραστών του Leaf, έχει  επιλέξει  το προαιρετικό ημιαυτόνομο σύστημα οδήγησης ProPILOT.

Η ισχυρή ζήτηση για το νέο Nissan Leaf κατά τους πρώτους έξι μήνες του τρέχοντος έτους επισφραγίζει την θέση του ως το πρώτο σε πωλήσεις αμιγώς ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο στον κόσμο, με περισσότερες από 340.000 πωλήσεις σε όλη την υφήλιο από τότε που κυκλοφόρησε η πρώτη γενιά του μοντέλου, το 2010. Πρόσφατα, η Nissan παρέδωσε το 100.000ό Nissan Leaf, σ’ έναν eυρωπαίο αγοραστή.

Το νέο Nissan LEAF είναι διαθέσιμο στην ελληνική αγορά με τιμή που ξεκινά από τις 32.990€.

Δελτίο Τύπου

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ