top icon
Επικαιρότητα

Nissan: Μένουμε… Αγγλία

Η Nissan και προσωπικά ο Carlos Ghosn πήραν τις απαραίτητες διαβεβαιώσεις από τους κυβερνώντες της χώρας πως το Brexit δεν θα διαταράξει την ανταγωνιστικότητα των επενδύσεων του Ιάπωνα κατασκευαστή στη μονάδα παραγωγής στο Sunderland.

Τελικά, η ιαπωνική εταιρεία δεν χρειάστηκε παρά μόλις λίγες ημέρες προκειμένου να πάρει πίσω την αιωρούμενη εδώ και καιρό… απειλή της για «έξοδο» των κατασκευαστικών της επενδύσεων από τη Μ. Βρετανία ως απόρροια του επονομαζόμενου Brexit. Έτσι λοιπόν, ο ίδιος ο CEO της Nissan-Renault ανακοίνωσε επίσημα πριν λίγες ώρες πως η ιαπωνική εταιρεία δεν θα συμβάλλει στην αποβιομηχάνιση της χώρας «μετακομίζοντας», σύμφωνα με το αρχικό σενάριο, την παραγωγή των Nissan Qashqai και X-Trail στον ευρωπαϊκό νότο.

Θυμίζουμε πως από τις γραμμές παραγωγής οχημάτων της Nissan που βρίσκονται σήμερα στο Sunderland της Μ. Βρετανίας, βγαίνουν ανά χρονιά περί τα 475.000 αυτοκίνητα. Από το σύνολο της κατασκευαστικής δυναμικής του εργοστασίου, σχεδόν το 80% εξάγεται εκτός Μ. Βρετανίας.

«Εκφράζω την ικανοποίηση μου ανακοινώνοντας πως η Nissan θα συνεχίσει τις επενδύσεις της στο Sunderland. Η υποστήριξη και οι διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου μας επιτρέπουν πλέον να αποφασίσουμε ότι οι επόμενες γενιές των Qashqai και XTrail θα συνεχίσουν να παράγονται εδώ. Χαιρετίζω τη δέσμευση της πρωθυπουργού, Theresa May απέναντι στη βιομηχανική της στρατηγική», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Carlos Chosn.

Το εργοστάσιο της Nissan στο Sunderland εγκαινιάστηκε το 1986 έχοντας μέχρι σήμερα κατασκευάσει περί τα 2 εκ. Qashqai και συνολικά πάνω από 9 εκ. οχήματα. Στη μονάδα παραγωγής απασχολούνται σήμερα 7.000 εργαζόμενοι υποστηρίζοντας στην κατασκευαστική αλυσίδα πάνω από 28.000 θέσεις εργασίας. Μέχρι σήμερα, η Nissan έχει επενδύσει πάνω από 4 δις ευρώ._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ