Επικαιρότητα Κόσμος

Το Nissan Patrol για τρίτη φορά στο βιβλίο Guinness

Το Nissan Patrol κατέκτησε το παγκόσμιο ρεκόρ Guinness, για τον μεγαλύτερο συγχρονισμένο «χορό» αυτοκινήτων.

To Patrol κατέκτησε ένα ακόμα παγκόσμιο ρεκόρ Guinness, αυτή την φορά για τον μεγαλύτερο συγχρονισμένο χορό αυτοκινήτων. Αυτό το ρεκόρ, αναγνωρίζει το εγχείρημα με τον μεγαλύτερο αριθμό αυτοκινήτων που κινούνται συγχρονισμένα, σε ένα σχηματισμό. Συνολικά 180 Patrol έλαβαν μέρος για την καταγραφή του εγχειρήματος, όπου οι οδηγοί τους τα κινούσαν σε συγχρονισμένο μοτίβο, που είχε το σχήμα ενός γιγαντιαίου γερακιού της ερήμου.

Η Nissan πέτυχε αυτό το νέο ρεκόρ στο στάδιο του Rugby 7s του Ντουμπάι, κερδίζοντας τα προηγούμενα παγκόσμια ρεκόρ με 36 αυτοκίνητα. Με επικεφαλής τον διεθνή οδηγό αγώνων Axcil Jefferies, δύο ομόκεντρες γραμμές αυτοκινήτων οδήγησαν σε αντίθετες κατευθύνσεις γύρω από το περίγραμμα ενός γερακιού, σε συνολική απόσταση 1.476 μέτρων. Το σχήμα που σχηματίστηκε από τα 180 Nissan Patrol που συμμετείχαν στην προσπάθεια μετρήθηκε από 176,5 έως 225 μέτρα. Από ψηλά, το όλο εγχείρημα έμοιαζε με ένα γιγαντιαίο γεράκι σε πτήση πάνω από την άμμο της Αραβικής ερήμου.

Αυτό το βραβείο είναι το τρίτο που το Nissan Patrol κερδίζει στον θεσμό των παγκόσμιων ρεκόρ Guinness. Συγκεκριμένα, τον Σεπτέμβριο του 2015, το αυτοκίνητο έσπασε το ρεκόρ για την ταχύτερη άνοδο ενός αμμόλοφου ύψους 100μ., επιτυγχάνοντας την ανάβαση σε μόλις 4,9 δευτερόλεπτα. Ο πρώτος τίτλος κατακτήθηκε τον Αύγουστο του 2013, όταν το Patrol τράβηξε με επιτυχία το βαρύτερο αεροσκάφος του κόσμου για περισσότερο από 50 μέτρα, στο Διεθνές Αεροδρόμιο Sharjah στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Με τα νέα κίνητρα για την ηλεκτροκίνηση:

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου