top icon
Επικαιρότητα

Nissan – συνεργασία με την E.ON για την ανάπτυξη δικτύου V2G στο Ηνωμένο Βασίλειο

Nissan και E.ON έχουν εγκαταστήσει 20 φορτιστές V2G, δείχνοντας πώς τα ηλεκτρικά οχήματα θα μπορούσαν να έχουν ενεργό ρόλο στη στήριξη του δικτύου ηλεκτροδότησης στην Βρετανία.

Nissan και E.ON έχουν εγκαταστήσει επιτυχώς 20 φορτιστές οχήματος-προς-δίκτυο (V2G), στο πλαίσιο μιας δοκιμής για να δείξουν πώς τα ηλεκτρικά οχήματα θα μπορούσαν να διαδραματίσουν ενεργό ρόλο στη στήριξη του δικτύου ηλεκτροδότησης στην Βρετανία και να παρέχουν μια κερδοφόρα και βιώσιμη λύση για εταιρικούς στόλους οχημάτων. Η εγκατάσταση V2G στο Ευρωπαϊκό Τεχνικό Κέντρο της Nissan στο Cranfield, είναι η πρώτη μεγάλης κλίμακας του είδους, στο πλαίσιο των δοκιμών που συγχρηματοδοτούνται από την Innovate UK. Το όλο εγχείρημα θα δοκιμάσει και θα δείξει πώς η αποθήκευση και η διανομή ηλεκτρικής ενέργειας από τις μπαταρίες των εταιρικών οχημάτων, μπορεί να δημιουργήσει πρόσθετα έσοδα για τις συμμετέχουσες εταιρείες, καθώς και να υποστηρίξει το δίκτυο ηλεκτροδότησης. Έχοντας επικυρώσει την τεχνολογία στις εγκαταστάσεις της Nissan στο Cranfield, το εγχείρημα διευρύνεται τώρα με περισσότερους συμμετέχοντες για τη δοκιμή, ενώ στον σχεδιασμό περιλαμβάνει και την ανάπτυξη φορτιστών V2G, για οργανισμούς σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η τεχνολογία V2G μετατρέπει τα ηλεκτρικά οχήματα της Nissan σε μια συνολική ενεργειακή λύση, διασφαλίζοντας ότι οι μπαταρίες τους δεν αποθηκεύουν απλώς ενέργεια για κίνηση, αλλά μπορούν παράλληλα να προσφέρουν την αποθηκευμένη ενέργεια σε μια οικιακή ή εμπορική εγκατάσταση, ή ακόμα και να την επιστρέψουν πίσω στο δίκτυο. Τα οχήματα μπορούν να φορτίσουν όταν η ζήτηση για ενέργεια είναι χαμηλότερη ή όταν η ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές είναι διαθέσιμη, μειώνοντας την εξάρτηση από την παραγωγή ενέργειας μέσω ορυκτών καυσίμων, δίνοντας με αυτό τον τρόπο στο V2G ενεργό ρόλο στις προσπάθειες μείωσης του άνθρακα. Η τεχνολογία μπορεί επίσης να απελευθερώσει χωρητικότητα στα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας που διανέμουν ενέργεια σε όλη τη χώρα. Σε συνεργασία με την UK Power Networks, η δοκιμή θα συνεχιστεί για να διερευνηθούν ευκαιρίες για τους πελάτες να κερδίσουν πρόσθετα έσοδα από αυτό, ως υπηρεσία.

Το πακέτο V2G για τους συμμετέχοντες στη δοκιμή θα προσφερθεί σε επιδοτούμενη τιμή, μέσω χρηματοδότησης επιχορήγησης από την Innovate UK. Οχήματα συμβατά με την τεχνολογία που χρησιμοποιείται σε αυτό το έργο, είναι επί του παρόντος τα Nissan e-NV200 και Nissan LEAF2. Εκτός από την E.ON και την Nissan, η κοινοπραξία για το εγχείρημα του V2G (γνωστή ως e4Future) περιλαμβάνει το Πανεπιστήμιο του Newcastle, το Imperial College London, την Northern Powergrid, την UK Power Networks και την National Grid ESO. Η πλατφόρμα V2G που χρησιμοποιείται στη δοκιμή χρησιμοποιεί έναν συνδυασμό του υπάρχοντος λογισμικού Virtual Power Plant της Ε.ON, καθώς και ενός λειτουργικού συστήματος φόρτισης που παρέχεται από την Virta, συνεργάτη ηλεκτρικής κινητικότητας της E.ON. Δελτίο Τύπου


Στην Ελλάδα, η Nissan προσφέρει τα αμιγώς ηλεκτρικά Nissan LEAF, e-NV200 και e-EVALIA που τώρα μπορούν αποκτηθούν από ιδιώτες και επαγγελματίες (ταξί, αστικές διανομές κ.α.) με σημαντικά κίνητρα και οφέλη, στο πλαίσιο των μέτρων που προωθεί η Κυβέρνηση για την Ηλεκτροκίνηση. Περισσότερες πληροφορίες για τα αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα της Nissan είναι διαθέσιμες στο https://www.nissan.gr/vehicles/electric-vehicles.html


Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ