top icon
Κόσμος

Nissan: Υιοθετώντας την ηλεκτροκίνηση εντός και εκτός πίστας (+video)

Η Nissan δίνει έμφαση στην ηλεκτροκίνηση και ο Sebastien Buemi, οδηγός της ομάδας στη Formula E και κάτοχος ενός Leaf, μας μεταφέρει τις εμπειρίες από την “ηλεκτρική” του καθημερινότητα.

Με την ηλεκτροκίνηση να έχει κεντρικό ρόλο στις προτεραιότητες της Nissan τα τελευταία χρόνια, η ιαπωνική μάρκα έχει εκτεταμένη δραστηριότητα στον συγκεκριμένο τομέα, τόσο σε επίπεδο οχημάτων δρόμου, όσο και μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Θέλοντας να προωθήσει την ηλεκτρική κινητικότητα, η Nissan παρουσίασε την καμπάνια “H ζωή μου ένα Nissan Leaf”, όπου πέραν του ηλεκτρικού της αυτοκινήτου, πρωταγωνιστεί και ο οδηγός της Nissan e.dams στη Formula E, Sebastien Buemi.

Nissan Leaf και Sebastien Buemi

Έχοντας κατακτήσει ένα πρωτάθλημα και 13 νίκες στη Formula E, ο 32χρονος Ελβετό Sebastien Buemi, αποτελεί έναν από τους πιο επιτυχημένους οδηγούς στο Πρωτάθλημα ηλεκτρικών μονοθεσίων και παγκόσμιο πρεσβευτή της Nissan.

Το πάθος του Ελβετού οδηγού για τον εξηλεκτρισμό της κινητικότητας και την επίτευξη μηδενικών εκπομπών ρύπων, συμπορεύεται με τις επιδιώξεις της Nissan στον τομέα των ηλεκτροκίνητων οχημάτων (EVs).

Sebastien Buemi

Διόλου τυχαία, όποτε δεν οδηγεί το ηλεκτρικό μονοθέσιο της Nissan στα E-Prix της Formula E, ο Buemi χρησιμοποιεί για τις καθημερινές του μετακινήσεις, ένα Nissan Leaf.

“Οδηγώ ηλεκτρικά κάθε μέρα, όχι μόνο όταν αγωνίζομαι, αλλά και στο σχολείο για το παιδί και για τις καθημερινές υποχρεώσεις γύρω από την πόλη μου, στην Ελβετία”, δήλωσε ο Sebastien Buemi.“Το Nissan LEAF μου επιτρέπει να απολαμβάνω τον ενθουσιασμό του EV, ακόμη και όταν δεν είμαι στην αγωνιστική πίστα”.

Η ισχύς και η απόδοση των ηλεκτροκίνητων οχημάτων, είτε στους αγώνες είτε στο δρόμο, είναι δύο στοιχεία που έχουν ενθουσιάσει τον Buemi, ο οποίος σχολιάζει σχετικά: “Αγωνιζόμενος με την Nissan στη Formula Ε, εντυπωσιάστηκα από τη συναρπαστική παροχή ισχύος, την επιτάχυνση και τη διαχείριση ενέργειας που παρέχουν τα ηλεκτρικά οχήματα.

“Το Leaf μου προσφέρει ενθουσιασμό στην καθημερινή οδήγηση! Η άμεση ισχύς από το καινοτόμο e-Pedal και η αποδοτικότητα της μπαταρίας του LEAF, συμπεριλαμβανομένης της ανάκτησης ενέργειας κατά την πέδηση, καθιστά την εμπειρία πίσω από το τιμόνι μοναδική”.

Nissan Leaf Sebastien Buemi

Αυτονομία: Ένας καθοριστικός παράγοντας για το ηλεκτρικό Nissan Leaf

Πρόσφατη έρευνα της Nissan, έδειξε πως το 70% των οδηγών ηλεκτρικών οχημάτων, θεωρεί πως η αυτονομία του οχήματός τους, αποδεικνύεται μεγαλύτερη από αυτή που περίμεναν πριν προχωρήσουν στην αγορά.

Από την πλευρά του, ο Sebastien Buemi εστιάζει στην ευκολία φόρτισης ενός Leaf, χάρη στη διαρκή αύξηση των τρόπων φόρτισης και των αντίστοιχων υποδομών: “Τα τελευταία 10 χρόνια, η υποδομή των σημείων φόρτισης έχει βελτιωθεί σημαντικά.

“Ακόμα και στην Ελβετία όπου μένω, είναι πολύ εύκολο να βρω ένα σημείο φόρτισης, καθιστώντας απρόσκοπτη την εμπειρία φόρτισης του Leaf μου”, προσθέτει ο Buemi.

Ο Sebastien Buemi, εντάσσεται στην ομάδα διασημοτήτων που στηρίζουν το κίνημα ηλεκτροκίνησης της Nissan, έπειτα από τον θρυλικό προπονητή ποδοσφαίρου Pep Guardiola  και τον ποδοσφαιριστή Eden Hazard.

Ο Tommaso Volpe, Διευθυντής της Nissan Global Motorsports για τη Formula E, τόνισε: “Για εμάς, η Formula E αφορά τον ενθουσιασμό, την ενέργεια και το περιβάλλον. Είναι υπέροχο να βλέπεις τον Sébastien να υιοθετεί αυτές τις αρχές και να δείχνει πώς αυτές μπορούν να ενσωματωθούν στην καθημερινή οδήγηση με το Nissan Leaf”.

Υπενθυμίζουμε πως θέλοντας να καταστήσει την απόκτηση ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου ακόμη πιο δελεαστική, η Nissan προσφέρει στη χώρα μας το πακέτο “EV 4 All” για την γκάμα των ηλεκτρικών οχημάτων της το πακέτο “EV 4 ALL”.

Δείτε video με τον Sebastien Buemi και το Nissan Leaf

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ