top icon
Επικαιρότητα

Νόμιμες οι δοκιμές αυτόνομων αυτοκινήτων χωρίς οδηγό στην Καλιφόρνια

Η πολιτεία της Καλιφόρνια δίνει το πράσινο φως στις εταιρείες που αυτή τη στιγμή εξελίσσουν προγράμματα αυτόνομης οδήγησης για τη δοκιμή της συγκεκριμένης τεχνολογίας στους δρόμους της χωρίς την παρουσία οδηγού πίσω από το τιμόνι.

Μετά τη χορήγηση της σχετικής άδειας, οι «ανεξάρτητες» εταιρείες που εξελίσσουν τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης, όπως οι Uber, Lyft και Waymo, καθώς και οι μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες, όπως η Ford, για παράδειγμα, μπορούν τώρα να συλλέξουν δεδομένα από δοκιμές των συγκεκριμένων προγραμμάτων στην πολιτεία της Καλιφόρνια χωρίς να είναι υποχρεωτική η παρουσία «οδηγού ασφαλείας» πίσω από το πηδάλιο.

Εντούτοις, σύμφωνα με την εφημερίδα The Mercury News, στον απόηχο του δυστυχήματος που έλαβε χώρα στην Αριζόνα των ΗΠΑ πριν λίγες εβδομάδες με αυτοκινούμενο όχημα της Uber και θύμα μια διερχόμενη πεζό, καμία εταιρεία δεν έχει αξιοποιήσει το συγκεκριμένο θεσμικό «προνόμιο».

Λίγες μέρες πριν το ατυχές όσο και τραγικό αυτό συμβάν, ο επικεφαλής του τμήματος California Motor Vehicle, Jean Shiomoto, είχε δηλώσει τα εξής:

«Επιτρέποντας τις δοκιμές αυτόνομων οχημάτων χωρίς οδηγό ασφαλείας ήταν ένα σημαντικό βήμα».

Θυμίζουμε πως στην πολιτεία της Καλιφόρνια έχουν την έδρα τους πολλοί τεχνολογικοί κολοσσοί που εξελίσσουν αυτή τη στιγμή τεχνολογίες που σχετίζονται με την τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης. Κάτι που δικαιολογεί -εν μέρει- την απόφαση των αρχών της πολιτείας να επιτρέψουν τις δοκιμές αυτοκινούμενων οχημάτων χωρίς «οδηγό ασφαλείας»._X.A.

ΨΗΦΙΣΤΕ: ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΔΟΚΙΜΕΣ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΟΔΗΓΗΣΗΣ ΣΕ ΑΝΟΙΧΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ