top icon
Επικαιρότητα

Ντεμπούτο για τη νέα BMW Concept 4

Την Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης επέλεξε η BMW προκειμένου να παρουσιάσει την Concept 4, ένα πρωτότυπο με… δραματικό σχεδιασμό στο εμπρός μέρος που αποτελεί τον προπομπό της νέας Σειράς 4 των Βαυαρών που θα δούμε να παρουσιάζεται μέσα στο 2020.

Η παρουσία του πρωτοτύπου Concept 4 στο περίπτερο της BMW στο φετινό Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης δεν επιτελεί παρά χρέη… διαφήμισης αναφορικά με τις όχι και τόσο μακρινές προθέσεις της εταιρείας στην κατηγορία των σπορ κουπέ μοντέλων. Και αυτό, γιατί μέσα στο 2020 η BMW σκοπεύει να φέρει στον πραγματικό κόσμο – και δη στη γκάμα των διαθέσιμων μοντέλων της – την έκδοση παραγωγής της νέας Σειράς 4.

BMW Concept 4

Η Concept 4 που από σήμερα… πρωτοστατεί στο περίπτερο της BMW στην 68η εκδοχή της Έκθεσης Φρανκφούρτης ξεχωρίζει με την πρώτη κιόλας ματιά. Κι αυτό χάρη στη… δραματική μάσκα στο εμπρός μέρος, η οποία από εδώ και στο εξής θα αποτελέσει το σήμα κατατεθέν σε επίπεδο σχεδιασμού για πολλά μοντέλα του Βαυαρού κατασκευαστή. Αρχή γενομένης από τη νέα Χ7.

BMW Concept 4

«Η BMW Concept 4 είναι πιστό σε αυτό το εμβληματικό σχεδιαστικό χαρακτηριστικό μας. Ταυτόχρονα, η BMW Concept 4 προσφέρει μια καλή ματιά στο εκφραστικό πρόσωπο της νέας της Σειράς 4. Η κάθετα προσανατολισμένη μάσκα ταιριάζει τόσο στις αναλογίες του εμπρός τμήματος, όσο και στο ένδοξο σχεδιαστικό παρελθόν της BMW. Πράγματι, οι αναφορές στις θρυλικές BMW 328 και BMW 3.0 CSi είναι εμφανείς», δηλώνουν χαρακτηριστικά οι δημιουργοί του πρωτοτύπου.

BMW Concept 4

Από το πλάι, το πρωτότυπο είναι ένα… κλασσικό κουπέ, που θυμίζει έντονα τη νέα Σειρά 8, χάρη στο μακρύ μεταξόνιο, τους κοντούς προβόλους και το «χυτό» τελείωμα της οροφής στο πίσω μέρος, στο οποίο κυριαρχούν τα φωτιστικά σώματα σχήματος L. Από εκεί και πέρα, χαρακτηριστικό της εξωτερικής περιβολής της Concept 4 είναι τόσο οι τροχοί των 21 ιντσών, όσο οι πολύ λεπτοί εξωτερικοί καθρέπτες, οι οποίοι είναι κατασκευασμένοι από αλουμίνιο.

BMW Concept 4

Αναφορές στα μηχανικά μέρη του πρωτοτύπου δεν γίνονται, ενώ… σιγή από το στρατόπεδο των Βαυαρών παρατηρείται και στο θέμα της μορφής του εσωτερικού του. Εντούτοις, σίγουρο είναι στην πρώτη περίπτωση ότι η έκδοση παραγωγής θα υιοθετεί τα γνώριμα 4κύλινδρα και 6κύλινδρα μηχανικά σύνολα της «τρέχουσας» Σειράς 3, από την οποία θα «δανείζεται» άλλωστε και το σύνολο σχεδόν του εσωτερικού της διακόσμου._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ