top icon
Επικαιρότητα

Ντεμπούτο για το Toyota GR Yaris στο Goodwood Speedweek

Η Toyota Gazoo Racing έδωσε δυναμικό “παρών” στο Goodwood Speedweek που διοργανώθηκε στις 16-18 Οκτωβρίου, όπου το ντεμπούτο του GR Yaris πλαισιώθηκε από εμφάνιση της GR Supra.

Όπως είχε ήδη γίνει γνωστό, η Toyota Gazoo Racing θα ήταν παρούσα στο Goodwood Speedweek, εκδήλωση που διοργανώθηκε στις 16-18 Οκτωβρίου, παίρνοντας τρόπον τινά τη θέση των ακυρωθέντων λόγω COVID, Goodwood Festival of Speed και Goodwood Revival. Το Goodwood Speedweek περιλάμβανε και ειδική διαδρομή (Rally Sprint), όπου όπως είχαμε προαναγγείλει το Toyota GR Yaris έκανε ντεμπούτο στη Μεγάλη Βρετανία ως πλοηγό αυτοκίνητο. Επιπλέον, το ιαπωνικό hot hatch οδηγήθηκε στο πλαίσιο της ειδικής διαδρομής εντός της πίστας (Motorsports Circuit First Glance).  

Toyota GR Yaris

Η παρουσία της Toyota Gazoo Racing στο Goodwood δεν ήταν τυχαία, αφού το αγωνιστικό παρακλάδι του ιαπωνικού κολοσσού συμμετέχει ανελλιπώς στο FoS, από το 2012. Φέτος, αυτή η συμμετοχή δε στάθηκε δυνατή, αφού το Festival of Speed δεν πραγματοποιήθηκε, παρόλα αυτά, το Goodwood Speedweek αποτέλεσε την ιδανική αφορμή για διατήρηση αυτού του ισχυρού δεσμού. Αν και η εκδήλωση διοργανώθηκε δίχως παρουσία θεατών, μεταδόθηκε μέσω streaming.

Toyota GR Yaris

Το Toyota GR Yaris, ενσωματώνει τεχνογνωσία από την εμπλοκή της Toyota στο WRC. Άλλωστε, μεταξύ των δοκιμαστών του αυτοκινήτου στα πρώτα στάδια εξέλιξής του υπήρξαν επαγγελματίες οδηγοί αγώνων, καθώς και ο team manager της Toyota Gazoo Racing στο WRC, 4 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής Ράλλυ, Tommi Makinen. Στο Goodwood, το ιαπωνικό hot hatch οδήγησαν ο εργοστασιακός οδηγός της Toyota και πρωτοπόρος στη βαθμολογία του WRC, Elfyn Evans, καθώς επίσης και οι εργοστασιακοί οδηγοί της ομάδας το 2019, Jari Matti Latvala και Kris Meeke.

Toyota GR Yaris

Υπενθυμίζουμε, ότι το πιο δυνατό Yaris παραγωγής έχει κίνηση και στους 4 τροχούς, ενώ εφοδιάζεται με 3κύλινδρο τούρμπο κινητήρα 1,6 λίτρων ισχύος 261 ίππων και ροπής 360 Nm. Η επιτάχυνση 0-100 χλμ. επιτυγχάνεται σε 5,5 δευτερόλεπτα, ενώ το βάρος του είναι 1280 κιλά.  H παραγωγή του Toyota GR Yaris έχει ήδη ξεκινήσει , όπως και η διάθεσή του στην ελληνική αγορά. Δείτε τις τιμές του εδώ

Toyota GR Supra

Μπορεί το GR Yaris να είχε την τιμητική του, ωστόσο δεν ήταν το μόνο αυτοκίνητο της TGR που εμφανίστηκε στην πίστα του Goodwood, όπου το πλαισίωσε η GR Supra (Limited Edition).

Νοητά παρών ήταν και ο Πρόεδρος της Toyota Motor Corporation και θιασώτης του μηχανοκίνητου αθλητισμού, Akio Toyoda, που όταν οδηγεί “μετονομάζεται” σε Master driver Morizo, ο οποίος απέστειλε μήνυμα μέσω βίντεο με τη συμμετοχή της TGR στο Goodwood Speedweek, δηλώνοντας: “Για φίλους των αυτοκινήτων όπως εμείς, δεν υπάρχει καλύτερο μέρος από το Goodwood. Πρόκειται για τροφή όλων των αισθήσεων, έστω και αν φέτος δε θα καταφέρουμε να μυρίσουμε βενζίνη. Χάρη στη φαντασία του Δούκα του Richmond, μπορούμε ακόμη να δούμε και να ακούσουμε πολλά φανταστικά νέα αυτοκίνητα, συμπεριλαμβανομένου και του αγαπημένου μου, νέου Toyota GR Yaris. Αυτή είναι η έκδοση παραγωγή του αγωνιστικού μας Yaris WRC το οποίο οδηγήσαμε στην κορυφή το 2019, όταν μας έκανε παγκόσμιους πρωταθλητές. Στην πραγματικότητα, συμμετέχουμε σε θεσμούς όπως το WRC επειδή μαθαίνουμε τόσα πολλά για το πώς να κάνουμε τα αυτοκίνητά μας πιο δυναμικά και ψυχαγωγικά στην οδήγηση. Στο ρόλο μου ως Master Driver της Toyota, είχα προσωπική εμπλοκή στην δημιουργία και εξέλιξη του νέου GR Yaris, δίπλα στο μέλος της ομάδας Gazoo, τον μεγάλο Tommi Makinen”.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ