top icon
Επικαιρότητα

Ο Andrea Agnelli φημολογείται πως θέλει την θέση του CEO στη Ferrari

Ο Andrea Agnelli, ανηψιός του Gianni και πρόεδρος της Juventus, φημολογείται πως θέλει να αναλάβει την θέση του CEO στη Ferrari, μετά την αποχώρηση του Louis Camilleri.

Πριν 20 μέρες, ο Louis Camilleri αποφάσισε να αποχωρήσει από την θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Ferrari, για προσωπικούς λόγους, ενώ αργότερα έγινε γνωστό πως νοσηλεύτηκε μετά από τη διάγνωσή του με κορωνοϊό νωρίτερα φέτος.

Την κενή θέση ανέλαβε να καλύψει προσωρινά ο πρόεδρος της εταιρείας, John Elkann, μέχρι να βρεθεί ο κατάλληλος αντικαταστάτης.

Αρκετά ονόματα έχουν ακουστεί, μεταξύ άλλων και δύο ανθρώπων από τον χώρο της τεχνολογίας, και συγκεκριμένα την Apple: ο John Ive, πρώην επικεφαλής σχεδιασμού της εταιρείας, κι ο Luca Maestri, νυν CFO.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του έγκριτου Ιταλού δημοσιογράφου, Gigi Moncalvo, ο Andrea Agnelli έχει μπει σε αυτή τη συζήτηση, με δική του πρωτοβουλία.

Ο γόνος της θρυλικής οικογένειας Agnelli είναι πρόεδρος της Juventus, αλλά ο Moncalvo αναφέρει πως ο Ιταλός θέλει να αποχωρήσει από αυτόν τον ρόλο, έχοντας ήδη συζητήσει με τον Elkann για το ενδεχόμενο να αναλάβει CEO της φίρμας του Μαρανέλο.

Μέσα στους λόγους που ο Agnelli θέλει να φύγει από την ομάδα του Τορίνο είναι και τα χρέη της, που στο πρώτο εξάμηνο του 2021 αναμένεται να φτάσουν τα 600 εκ. ευρώ.

Για να αποφύγει μεγαλύτερες οικονομικές απώλειες, θα πρέπει να μην ανανεώσει το συμβόλαιο του Cristiano Ronaldo, κάτι που ο Agnelli δεν θέλει να επωμιστεί στην θητεία του.

Μία πιθανή τοποθέτηση του Andrea Agnelli στον θώκο του Διευθύντος Συμβούλου θα μπορούσε να φέρει αλλαγές και στη Scuderia. Ο Ιταλός διατηρεί στενή φιλία με τον πρώην team principal της ομάδας, Maurizio Arrivabene, οπότε μία πιθανή επιστροφή του στο Μαρανέλο φαντάζει πιθανό σενάριο.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ