top icon
Επικαιρότητα

Ο άνθρωπος με τα 114 VW Golf

Πάνω από 30.000.000 VW Golf έχουν πουληθεί ανά τον κόσμο τα τελευταία 40 και πλέον χρόνια. Τα 114 από αυτά ανήκουν σ’ ένα μόνο άνθρωπο.

Το πάθος του Josef Juza για το VW Golf είναι -τουλάχιστον- παροιμιώδες, με τον αυστριακό να έχει στην κατοχή του σήμερα ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά 114 στο σύνολο αντίτυπα του. Πολλά από αυτά είναι από σπάνια έως εξαιρετικά δυσεύρετα, άλλα πάλι… συνηθισμένα. Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για το μεγαλύτερο αυτή τη στιγμή «πάρκο Golf» στον πλανήτη, μετά ασφαλώς από εκείνο που ο ίδιος ο Γερμανός κατασκευαστής διαθέτει στην κατοχή του αυτή τη στιγμή στο Wolfburg.

«Όταν κάθισα στο Golf για πρώτη φορά είχα την αίσθηση ότι αυτό το αυτοκίνητο είχε κατασκευαστεί μόνο για μένα», δηλώνει ο Juza. «Η θέση του καθίσματος, η οδηγική διασκέδαση και η καθημερινή χρησιμότητα ήταν ακριβώς όπως μου άρεσαν».

Η Josef Juza ξεκίνησε τη συλλογή του οδηγώντας για τις επαγγελματικές του υποχρεώσεις ένα Caddy δεύτερης γενιάς. Έκτοτε, η συλλογή του άρχισε να αυξάνεται, με τον αυστριακό να οδηγεί ένα Golf Cabrio το καλοκαίρι, ένα Golf Country το χειμώνα κι ένα Golf GTI κάθε φορά που αναζητούσε έντονες συγκινήσεις πίσω από το τιμόνι του γερμανικού μοντέλου.

«Είχα το σωστό Golf για κάθε περίσταση», δηλώνει με υπερηφάνεια ο Josef Juza.

Όπως είναι αναμενόμενο, στη συλλογή του αυστριακού υπάρχουν μεταξύ άλλων μερικά σπάνια, όσο και συλλεκτικά, αντίτυπα του μοντέλου. Όπως ένα Golf προ-παραγωγής του 1974 με συρόμενη πόρτα οδηγού, το οποίο παρουσιάστηκε από την εταιρεία Lunke & Sohn το 1974, ένα G60 Limited, το οποίο κατασκευάστηκε σε μόλις 71 αντίτυπα από το αγωνιστικό τμήμα της γερμανικής εταιρείας, ένα CitiSTROMer Ι, το οποίο τροποποιήθηκε από τον προμηθευτή ενέργειας RWE και θεωρείται ο πρόγονος των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, ένα EcoGolf, το οποίο η VW κατασκεύασε σε 11 μόλις αντίτυπα δοκιμάζοντας σε αυτό τεχνολογίες, όπως το σύστημα Start&Stop, άφθονες… εκδρομικές εκδόσεις του Caddy, καθώς κι ένα Golf που έχει καλύψει 1.000.000 χλμ._Χ.Α.

Την πλούσια συλλογή των 114 Golf θα μπορεί να δει κανείς από κοντά στην πόλη Βιέννη από τις αρχές της άνοιξης του 2019. Έως τότε, ας δούμε στο πλούσιο φωτογραφικό υλικό που ακολουθεί μερικά μόνο από τα «διαμάντια» στης συλλογής του αυστριακού συλλέκτη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ