top icon
Κόσμος

Ο αντισυμβατικός ηλεκτρικός διάδοχος της Alfa Romeo Giulia

Η νέα Alfa Romeo Giulia θα είναι ηλεκτρική και σε αντίθεση με το σημερινό 4θυρο «κουστούμι» της θα υιοθετεί μια shooting brake σιλουέτα.

Η Alfa Romeo, υπό τη σκέπη πλέον της Stellantis, συνεχίζει να εξελίσσει τη νέα της ταυτότητα σε συνδυασμό με την ανανεωμένη προϊοντική της γκάμα, που ήδη έχει αρχίσει να υαλοποιείται με πρώτο δείγμα γραφής τη νέα Tonale.

Ένα από τα πολλά επόμενα βήματα για τους Ιταλούς και τον νέο CEO της μιλανέζικης φίρμας Jean-Philippe Imparato που ηγείται της όλης προσπάθειας, εστιάζει στη νέα Giulia, η οποία, όπως όλα μαρτυρούν, θα γυρίσει σελίδα εγκαταλείποντας την γνώριμη, 4θυρη σιλουέτα που την καθιέρωσε στη συνείδηση των απανταχού alfisti – και αντ’ αυτής αναμένεται να υιοθετήσει ένα «κοστούμι» που θα παραπέμπει σε shooting brake μοντέλο.

Alfa Romeo

Μιλώντας στην ηλεκτρονική έκδοση του βρετανικού Autocar, ο Imparato αποκάλυψε ότι έχει ήδη δώσει εντολή στους σχεδιαστές της Alfa Romeo να δημιουργήσουν ένα αυτοκίνητο τύπου estate,

«Δεν θέλω να εγκαταλείψουμε την αγορά των sedan. Είναι στο DNA της Alfa Romeo να έχει ένα σπορ σεντάν. Αλλά αναγνωρίζω επίσης ότι υπήρξαν πολλές προτάσεις που έλεγαν ότι θα έπρεπε να υπάρχει μια έκδοση στέισον βάγκον της Giulia. Ίσως υπάρχει ένα σημείο καμπής μεταξύ του sedan και του station wagon. Με τη νέα Giulia, ίσως μπορούμε να έχουμε το καλύτερο και των δύο κόσμων», δήλωσε ο Imparato.

Alfa Romeo

Η νέο «αρχηγός» της Alfa Romeo είπε επίσης ότι τα μελλοντικά σχέδια και προϊόντα της ιταλικής μάρκας θα στηρίζονται στη «σταθερότητα», κάτι που σίγουρα της έλειπε τα τελευταία 20 και πλέον χρόνια.

«Η σταθερότητα και η μη αλλαγή πορείας κάθε μέρα είναι απαραίτητα για την Alfa Romeo. Τα επόμενα πέντε χρόνια του σχεδίου προϊόντων μας έχει υπογραφεί και χρηματοδοτείται από την Stellantis. Το επόμενο έτος, θα καθορίσουμε τα προϊοντικά μας σχέδια για το 2028. Και για τη δεκαετία του 2030, θα προγραμματίζουμε με γνώμονα την ποιότητα, τις ηλεκτρικές πλατφόρμες και λογισμικό».

Alfa Romeo - Jean-Philippe Imparato

Η Imparato αποκάλυψε ότι ένα SUV της κατηγορίας Β, που αναμένεται να φέρει την ονομασία Brennero, θα κυκλοφορήσει το 2024, ακολουθούμενο από ένα πλήρως ηλεκτρικό αυτοκίνητο το 2025, ένα άλλο EV το 2026, το οποίο θα μπορούσε να είναι ένα υπερπολυτελές SUV του κατηγορίας E, καθώς και ένα τρίτο EV το 2027.

Το νέο EV της Alfa Romeo που θα παρουσιαστεί το 2025 θα μπορούσε να θεωρηθεί ως αντίπαλος του Tesla Model 3, χρησιμοποιώντας το εμβληματικό όνομα GTV και υιοθετώντας μια 4θυρη, τύπου κουπέ σιλουέτα ανάλογη με εκείνη του σημερινού Audi A5 Sportback. Ωστόσο, η νέα GTV, όπως πιθανώς θα ονομάζεται το νέο EV των Ιταλών, θα διατίθεται και σε plug-in υβριδική έκδοση, χάρη στην ευέλικτη πλατφόρμα πάνω στην οποία θα βασίζεται.

Διαβάστε επίσης: Η νέα ναυαρχίδα της Alfa Romeo θα είναι ηλεκτρική – και SUV

Alfa Romeo

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ