top icon
Επικαιρότητα

Ο Carlos Ghosn παραιτήθηκε από Πρόεδρος και ΔΣ της Renault

Εντός της ημέρες σε συνεδρίαση του το ΔΣ της Renault θα ορίσει και επίσημα τους αντικαταστάτες του.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Bloomberg, ο υπουργός Οικονομίας της Γαλλίας, Bruno Le Maire, ανακοίνωσε ότι ο Carlos Ghosn παραιτήθηκε από τις θέσεις του Προεδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου στη Renault ανοίγοντας και τυπικά πλέον το δρόμο για την αντικατάστασή του. Η δήλωση του κρατικού αξιωματούχου της Γαλλίας έγινε στο Νταβός της Ελβετίας.

Θυμίζουμε ότι ο πρώην ισχυρός άνδρας της Renault, στην οποία το γαλλικό δημόσιο είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος κατέχοντας το 15%, κρατείται στις φυλακές του Τόκιο από τις 19 Νοεμβρίου κατηγορούμενος για οικονομικές ατασθαλίες στη Nissan.

O Carlos Ghosn, ύστερα από 18 χρόνια θητείας στη Michelin, εντάχθηκε στους κόλπους της Renault το 1996, με τον τότε CEO της, Louis Schweitzer να τον επιλέγει προκειμένου να «χτίσουν» μαζί ένα ευρύ σχέδιο ανασυγκρότησης της εταιρείας.

Σήμερα συνεδριάζει εκτάκτως το ΔΣ της Renault προκειμένου να ορίσει τους αντικαταστάτες του. Όπως είχαμε αναφέρει σε πρόσφατη ανάρτησή μας, ο επικρατέστερος να διαδεχθεί τον Carlos Ghosn στο τιμόνι της Renault, πέραν του «προσωρινού» CEO της εταιρείας, Thierry Bollore, είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος της Michelin, Jean-Dominique Senard._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ