top icon
Επικαιρότητα

O Carlos Ghosn σκόπευε να αντικαταστήσει τον νυν CEO της Nissan

O προφυλακισμένος Carlos Ghosn φέρεται να ετοιμάζονταν να προχωρήσει σ’ έναν ευρύ ανασχηματισμό του διοικητικού σχήματος στη Nissan πριν τη σύλληψη του απομακρύνοντας τον νυν CΕΟ της ιαπωνικής εταιρείας, ο οποίος αυτή τη στιγμή πρωτοστατεί στην έρευνα που σχετίζονται με τα φερόμενα οικονομικά ατοπήματα του γαλλο-λιβανέζου μάνατζερ.

Ο Carlos Ghosn σχεδίαζε να απομακρύνει τον CEO της Nissan, Hiroto Saikawa, πριν συλληφθεί στο Τόκιο τον προηγούμενο μήνα. Ο Ghosn, ο οποίος μέχρι και τις 22 Νοεμβρίου διατηρούσε τη θέση του Προέδρου στη Nissan, φέρεται να σχεδίαζε έναν ευρύ διοικητικό ανασχηματισμό στην ιαπωνική εταιρεία με ένα μέρος του σχεδίου του να περιλαμβάνει τον διορισμό ενός νέου προσώπου στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου.

Σύμφωνα με την Wall Street Journal, ο Carlos Ghosn σχεδίαζε να συζητήσει την αναδιοργάνωση κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού του τον Νοέμβριο στην Ιαπωνία, με στόχο την εφαρμογή των όποιων αποφάσεων την προσεχή άνοιξη.

Το φερόμενο σχέδιο της διοικητικής ανασύνταξης της Nissan και η πιθανή απομάκρυνση του Hiroto Saikawa θα απαιτούσε την έγκριση των μελών του ΔΣ της Nissan, στην οποία η Renault έχει δικαίωμα ψήφου.

Διαβάστε επίσης: Οι εισαγγελείς του Τόκιο θα απαγγείλουν κατηγορίες και στη Nissan για την υπόθεση Ghosn

Η διελκυστίνδα ανάμεσα στον Carlos Ghosn και Hiroto Saikawa

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Carlos Ghosn ήθελε να επανεξετάσει τον τρόπο με τον οποίο διοικείται η Nissan, καθώς φέρεται να ήταν δυσαρεστημένος με την οικονομική απόδοσή της υπό τον Hiroto Saikawa. Παράλληλα, ο μέχρι πρότινος Πρόεδρος της Nissan φαίνεται πως επέκρινε τον νυν CEO του για τους χειρισμούς του στο σκάνδαλο των «εσφαλμένων επιθεωρήσεων» της ιαπωνικής εταιρείας στη χώρα του ανατέλλοντος ηλίου, η οποία οδήγησε σε ανάκληση πάνω από 1 εκατομμύριου οχημάτων στην εγχώρια αγορά. Μάλιστα, σύμφωνα με ανακοινώσεις της εταιρείας την Παρασκευή, η Nissan θα ανακαλέσει για τον ίδιο λόγο επιπλέον 150.000 αυτοκίνητα στην Ιαπωνία.

Από τη μεριά του, ο Hiroto Saikawa δεν έκρυψε ποτέ τη δική του δυσαρέσκειά του για τους φιλόδοξους οικονομικούς στόχους που έθετε κατά καιρούς ο Carlos Ghosn, ενώ επικριτικός ήταν και απέναντι στο σχεδιασμό του πρώην Προέδρου της Nissan αναφορικά με την επίτευξη υψηλών μεριδίων σε αγορές, όπως η αμερικανική._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ