top icon
Επικαιρότητα

O CEO της Mercedes-AMG αντικαθιστά τον ομόλογό του στην Aston Martin

Με την Aston Martin να επιβεβαιώνει ότι μελετά την αλλαγή φρουράς στα ανώτατα διοικητικά της κλιμάκια, ο νυν CEO της, Andy Palmer, φέρεται να βρίσκεται ένα βήμα πριν να παραδώσει τη σκυτάλη στον Tobias Moers.

Λίγες εβδομάδες μετά την απόκτηση του 25% του μετοχικού κεφαλαίου της Aston Martin από ένα κονσόρτσιουμ επενδυτών με επικεφαλής τον δισεκατομμυριούχο Lawrence Stroll, η Aston Martin είναι έτοιμη να προχωρήσει στην αντικατάσταση του CEO της, Andy Palmer. Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, τη θέση του 57χρονου Βρετανού θα αναλάβει ο νυν CEO της Mercedes-AMG, Tobias Moers.

Όπως όλα δείχνουν, η επίσημη ανακοίνωση της αντικατάστασης του Andy Palmer από το τιμόνι της βρετανικής εταιρείας θα ανακοινωθεί αύριο.

Θυμίζουμε πως η γερμανική Daimler, στην οποία ανήκουν ασφαλώς η Mercedes-Benz και Mercedes-AMG, ελέγχει αυτή τη στιγμή το 5% των μετοχών της Aston Martin προμηθεύοντας την τελευταία με κινητήρες.

Η διοικητική ανασύνταξη στους κόλπους της Aston Martin εντάσσεται στο γενικότερο σχέδιο των νέων επενδυτών ώστε η βρετανική εταιρεία να επιστρέψει στην κερδοφορία μετά την εμφάνιση σημαντικών ζημιών ύψους 120 εκατ. λιρών στο πρώτο τρίμηνο του έτους.

Την ίδια περίοδο, οι πωλήσεις της εταιρείας σε παγκόσμιο επίπεδο μειώθηκαν κατά 45% αγγίζοντας σε απόλυτα νούμερα τις μόλις 578 μονάδες.

Συν τοις άλλοις, από το 2018, όταν η Aston Martin εισήχθη στις διεθνείς χρηματαγορές, μέχρι και σήμερα, η αποτίμηση της διάσημης εταιρείας από το Gaydon της Μ. Βρετανίας έχει μειωθεί δραματικά και από 4 δις λίρες που ήταν πριν δύο περίπου χρόνια κυμαίνετα σήμερα στα μόλις 562 εκατ. λίρες.

Ο Tobias Moers, ο φερόμενος ως αντικαταστάτης του Andy Palmer στη θέση του CEO της Aston Martin, έχει θητεύσει στην αντίστοιχη θέση στους κόλπους της Mercedes-AMG από το 2013 μέχρι και σήμερα εποπτεύοντας όλα τα μοντέλα της γκάμας AMG – ανάμεσά τους και η «One».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ