top icon
Επικαιρότητα

O CEO του VW Group καταθέτει για το dieselgate κλείνοντας συμφωνία «ασφαλών διελεύσεων»

Ο άρτι διορισθείς στο θώκο του Διευθύνοντος Συμβούλου του VW Group φέρεται να κατέθεσε ενώπιων των αρμόδιων δικαστικών αρχών των ΗΠΑ για το διαβόητο σκάνδαλο εξασφαλίζοντας συγχρόνως ότι θα μπορεί να μετακινηθεί ανά τον κόσμο χωρίς τον κίνδυνο μιας πιθανής… σύλληψής του.

Σύμφωνα με το γερμανικό Τύπο, ο Herbert Diess, ο νυν CEO του VW Group, ταξίδεψε πριν λίγες μέρες στις ΗΠΑ προκειμένου να συνομιλήσει με εκπροσώπους της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Δικαιοσύνης της χώρας αλλά και να καταθέσει ενώπιων μελών Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου αναφερόμενες σε συγκεκριμένες πτυχές του διαβόητου σκανδάλου χειραγώγησης των εκπομπών ρύπων που από το Σεπτέμβριο του 2015 «ταλαιπωρεί» το VW Group. Μάλιστα, ο Diess, στο ταξίδι του αυτό, συνοδευόταν από τον Larry Thompson, ο οποίος έχει ορισθεί από τις ΗΠΑ πέρσι ως «επιθεωρητής» των προγραμμάτων… συμμόρφωσης της γερμανικής εταιρείας στις αποφάσεις των δικαστηρίων της χώρας που αφορούν στο dieselgate.

Αξιοσημείωτο είναι επίσης το γεγονός πως ο Herbert Diess φέρεται να εξασφάλισε στο «μυστικό» αυτό ταξίδι του στις ΗΠΑ ότι θα μπορεί να μετακινείται απρόσκοπτα ανά τον κόσμο χωρίς να κινδυνεύει να… συλληφθεί. Μάλιστα, σύμφωνα με το Bloomberg, ο ισχυρός άνδρας του γερμανικού ομίλου, ο οποίος διαθέτει αυστριακή υπηκοότητα, φέρεται να αποδέχτηκε με… χαρά τις ρητές προφορικές διαβεβαιώσεις των δικαστικών αρχών των ΗΠΑ ότι θα του δοθεί… προειδοποίηση στην περίπτωση που αυτές αποφασίσουν να του απαγγείλουν τυχόν κατηγορίες που να τον εμπλέκουν με το διαβόητο σκάνδαλο.

Ουσιαστικά, πρόκειται για μία συμφωνία «win-win» ανάμεσα στις δύο πλευρές, με τον Herbert Diess να εξασφαλίζει σε αντάλλαγμα πληροφοριών που θα παρέχει στις δικαστικές αρχές των ΗΠΑ τη μη σύλληψη του -και ενδεχομένως τη μη εμπλοκή στο διαβόητο σκάνδαλο, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν σήμερα δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου. Σε αντίθεση με τον πρώην CEO της εταιρείας, τον 70χρονο πλέον Martin Winterkorn, στον οποίο πρόσφατα απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες της απάτης και της συνομωσίας στα πλαίσια των ερευνών των εισαγγελικών αρχών στις ΗΠΑ. _Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ