top icon
Κόσμος

O Elon Musk άνοιξε την αυλαία του Gigafactory της Tesla στο Βερολίνο

Παρουσία του καγκελαρίου της Γερμανίας, Olaf Scholz, o Elon Musk εγκαινίασε και τυπικά το νέο και πρώτο εργοστάσιο παραγωγής μπαταριών και οχημάτων της Tesla στην Ευρώπη.

Ο Elon Musk επευφημήθηκε καθώς επέβλεψε την παράδοση των πρώτων, γερμανικής κατασκευής αυτοκινήτων της Tesla στο εργοστάσιό της στο Gruenheide, λίγα χιλιόμετρα από το Βερολίνο, σηματοδοτώντας με πανηγυρικό τρόπο την έναρξη του Ευρωπαϊκού κόμβου της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, μόλις δύο χρόνια αφότου ανακοινώθηκε η πρόθεση του ισχυρού της άνδρα να δημιουργήσει στη γηραιά ήπειρο το πρώτο εργοστάσιο της Νο 1 εταιρείας ηλεκτρικών οχημάτων.

Με τη μουσική να παίζει στο διαπασών, σχεδόν 30 πελάτες και οι οικογένειές τους είδαν τα λαμπερά καινούργια EVs τους να βγαίνουν μέσα από μια φωτιζόμενη με νέον φώτα αψίδα που κοσμούνταν από το λογότυπο της αμερικανικής εταιρείας ενόσω ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla, Elon Musk, χόρευε και αστειευόταν με τους θαυμαστές του, λίγα μόλις μέτρα μακριά από τα ολοκαίνουργια και σκουρόχρωμα Model Y.

Tesla - Tesla - Elon Musk - Gigafactory BerlinElon Musk - Gigafactory Berlin

«Αυτή είναι μια μεγάλη μέρα για το εργοστάσιο», δήλωσε ο Elon Musk, περιγράφοντάς την ως «ένα ακόμη βήμα προς την κατεύθυνση ενός βιώσιμου μέλλοντος».

Ο καγκελάριος της Γερμανίας, Olaf Scholz, ο οποίος επίσης παρευρέθηκε στην εκδήλωση χαρακτηρίζοντας το gigafactory ως «το μέλλον της αυτοκινητοβιομηχανίας», αντιμετώπισε αντιδράσεις κατά την είσοδό του στο εργοστάσιο καθώς ακτιβιστές απέκλεισαν την είσοδο στη μονάδα κουβαλώντας πανό που εστίαζαν στην υψηλή κατανάλωση νερού της νέας μονάδας κατασκευής οχημάτων και μπαταριών της Tesla.

Elon Musk

Θυμίζουμε ότι ο Elon Musk είχε θέσει ως στόχο να ξεκινήσει την παραγωγή από το πρώτο ευρωπαϊκό εργοστάσιο της Tesla πριν από οκτώ μήνες – ωστόσο οι καθυστερήσεις στην αδειοδότησή και οι ανησυχίες σχετικά με τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις του, εμπόδισαν τη διαδικασία.

Ως εκ τούτου η Tesla αναγκάστηκε να εξυπηρετεί τις παραγγελίες της για την Ευρώπη από τη μονάδα που διατηρεί στη Σαγκάη της Κίνας.

Όπως δήλωσε η Tesla, αυτή τη στιγμή εργάζονται στη νέα μονάδα της στη Γερμανία περί τους 3.500 εργαζομένοι, αριθμός που θα ανέλθει την προσεχή περίοδο σε 12.000.

Tesla - Elon Musk - Gigafactory Berlin

Σε πλήρη λειτουργία, το εργοστάσιο της Tesla στο Gruenheide αναμένεται να παράγει σε ετήσια βάση 500.000 αυτοκίνητα – αριθμός που υπερβαίνει κατά 10% τα EVs που πούλησε πέρσι η VW σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ωστόσο, έγκυροι αναλυτές προβλέπουν ότι μέσα στο 2022 στο εργοστάσιο θα κατασκευαστούν περί τα 54.000 αυτοκίνητα, το 2023 περί τα 280.000, ενώ ο μαγικός αριθμός «500.000» θα έρθει μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.

Την ίδια στιγμή, το εργοστάσιο προβλέπεται να παράγει κάθε χρόνο μπαταρίες με χωρητικότητα 50 GWh.

Tesla - Elon Musk - Gigafactory Berlin

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ