top icon
Κόσμος

O Elon Musk έγινε ο μεγαλύτερος μέτοχος του Twitter

Ο Elon Musk αγόρασε ένα σημαντικό αριθμό μετοχών του Twitter, γεγονός που καθιστά τον ισχυρό άνδρα της Tesla ως τον μεγαλύτερο εξωτερικό μέτοχο στη γνωστή πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Elon Musk δεν σταματά να ξαφνιάζει τόσο με τα λόγια όσο κυρίως με τις πράξεις και τις επενδύσεις που πραγματοποιεί. Αυτή τη φορά, ο ισχυρός άνδρας της Tesla προχώρησε σε μια κίνηση που κανείς δεν περίμενε αγοράζοντας ούτε λίγο ούτε πολύ 73.486.938 μετοχές του Twitter, οι οποίες αντιπροσωπεύουν ένα μερίδιο της τάξης του 9,2% στην εταιρεία, σύμφωνα με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Η αξία των παραπάνω μετοχών υπολογίζεται, με βάση τις τιμές κλεισίματος της Παρασκευής, στα 2,89 δις δολάρια.

Και όλα αυτά, λίγες μόλις μέρες μετά την κριτική που είχε ασκήσει ο ίδιος στο Twitter για την αποτυχία του μέσου να υποστηρίξει τις αρχές της ελευθερίας του λόγου, όπως χαρακτηριστικά είχε δηλώσει στο… Twitter ο ισχυρός άνδρας της Tesla.

«Δεδομένου ότι το Twitter λειτουργεί ως η de facto δημόσια πλατεία της πόλης, η αποτυχία τήρησης των αρχών της ελευθερίας του λόγου υπονομεύει θεμελιωδώς τη δημοκρατία. Τι πρέπει να γίνει;», είχε γράψει στον προσωπικό του λογαριασμό ο Elon Musk.

Στα τέλη του περασμένου μήνα, ο Elon Musk είχε πει επίσης ότι σκέφτεται να δημιουργήσει μια νέα πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.

Με την ανακοίνωση της είδησης αγοράς των μετοχών του Twitter από τον Elon Musk, η τιμή της μετοχής του μέσου εκτοξεύτηκε κατά 25%.

Σύμφωνα με αναλυτές, η αγορά των ως άνω μετοχών αποτελεί το πρώτο και αρκούντως… επιθετικό βήμα στην προσπάθεια του Elon Musk να αποκτήσει πολύ περισσότερο έλεγχο στη γνωστή πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.

Ως γνωστόν, ο Elon Musk είναι τακτικός χρήστης του Twitter έχοντας αυτή τη στιγμή περισσότερους από 80 εκατομμύρια ακολούθους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή τη στιγμή το μερίδιο του ιδρυτή του Twitter, Jack Dorsey, στην εταιρεία του είναι μόλις 2,25%.

Twitter - Elon Musk

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ