top icon
Επικαιρότητα

Ο Elon Musk παρουσίασε το πρώτο υπόγειο τούνελ της «The Boring Company» [+video]

Ο Elon Musk παρουσίασε το πρώτο δείγμα γραφής της «The Boring Company» εγκαινιάζοντας το πρώτο πειραματικό υπόγειο τούνελ στο Λ. Άντζελες μήκους 1,8 χιλιομέτρων, στο οποίο ένα ηλεκτρικό και αυτόνομο αυτοκίνητο θα μπορεί στο εγγύς μέλλον να καλύψει αποστάσεις με ταχύτητα έως και 240 χλμ./ώρα.

Ο Elon Musk συνεχίζει να κάνει πράξη τα… τρελά του όνειρα και συνάμα τις φαινομενικά βαρύγδουπες υποσχέσεις του εγκαινιάζοντας αυτή τη φορά στο Λ. Άντζελες των ΗΠΑ την πρώτη και δοκιμαστική για την περίσταση υπόγεια σήραγγα ταχυ-μεταφορών για ηλεκτρικά και αυτόνομα οχήματα – μια λύση που φιλοδοξεί να δώσει λύσεις στα υπέργεια κυκλοφοριακά προβλήματα στα μεγάλα αστικά κέντρα.

Πρόκειται για «μέλλον των μεταφορών, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Elon Musk κατά τη διάρκεια της πρώτης δοκιμαστικής βόλτας στην άρτι κατασκευασθείσα υπόγεια διαδρομή μήκους 1,8 χλμ. που ολοκληρώθηκε στο Λ. Άντζελες. Για της ανάγκες του όλου εγχειρήματος, η «The Boring Company» τροποποίησε έναν πλήθος από Model X προκειμένου να δοκιμαστεί στην πράξη η πρωτότυπη αυτή σήραγγα.

Ο εμπνευστής της όλης ιδέας και αποκλειστικός χρηματοδότης της δήλωσε ότι ένα όχημα θα μπορεί να μετακινηθεί στην εν λόγω σήραγγα αναπτύσσοντας ταχύτητες έως και 240 χλμ./ώρα, κι αυτό παρά το γεγονός ότι οι βόλτες… επίδειξης κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης περιορίστηκαν σε ταχύτητες όχι μεγαλύτερες των 80 χλμ./ώρα.

Ο Elon Musk δήλωσε επίσης ότι κάθε σήραγγα θα μπορούσε να υποστηρίξει μέχρι και 4.000 αυτοκίνητα ανά ώρα. Στόχος του 48χρονου είναι το κόστος ανά όχημα και ανά μετακίνηση να μην υπερβαίνει το 1 δολάριο. Σε πρακτικό επίπεδο, στους τροχούς του ηλεκτρικού και αυτόνομου οχήματος προσαρμόζονται ειδικές τροχήλατες και αποσπώμενες, ασφαλώς, βάσεις οι οποίες ολισθαίνουν στα πλευρικά τοιχώματα της σήραγγας πλάτους 4,3 μ. ώστε το αυτοκίνητο να ταξιδεύει απρόσκοπτα.

Μακροπρόθεσμα και με δεδομένη την πρόοδο που θα δούμε να πραγματοποιείται στον τομέα της διάνοιξης των σηράγγων, η Elon Musk επιθυμεί η «The Boring Company» να είναι σε θέση να παραδώσει στο εγγύς μέλλον «γιγάντια δίκτυα με πολλά επίπεδα», σε συνδυασμό με κύριες αρτηρίες «αυτοκινητόδρομων» που θα λειτουργούν ως βρόχοι και με αρκετές εξόδους που θα οδηγούν σε σταθμούς, οι οποίοι με τη σειρά τους θα οδηγούν στην επιφάνεια.

Στις δηλώσεις του κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της σήραγγας ο Elon Musk επεσήμανε ότι για την κατασκευή της συγκεκριμένης σήραγγας δαπανήθηκαν περί τα 10 εκ δολάρια. Προς το παρόν, όπως δήλωσε, το κόστος του εγχειρήματος χρηματοδοτείται από τον ίδιο, ενώ όπως υποστηρίζει τα αιτήματα για επενδύσεις από τρίτους – ακόμα και από δημοτικές αρχές – πάνω το όλο project είναι πολλά._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ