top icon
Επικαιρότητα

O Elon Musk σκέφτεται να αγοράσει την Tesla

Με μία ακόμα ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ο CEO της Tesla αναφέρει πως σκέφτεται να αγοράσει την Tesla έχοντας μάλιστα εξασφαλίσει ήδη τα απαραίτητα κεφάλαια.

Η Tesla είναι η πλέον πολυσυζητημένη αυτοκινητοβιομηχανία του πλανήτη την τελευταία περίοδο. Και μάλιστα δικαίως. Το ίδιο… δημοφιλής όμως είναι και ο CEO της, ο οποίος με σημερινή του ανάρτησή του στο Twitter καθιστά γνωστό το ενδιαφέρον του να αγοράσει την εταιρεία που διοικεί καταβάλλοντας 420 δολάρια ανά μετοχή. Ήτοι, σύμφωνα με το πλήθος των μετοχών της εταιρείας, έναντι 70 δις δολαρίων. Ο ισχυρός άνδρας της εταιρείας αναφέρει μάλιστα στο σχετικό «τιτίβισμά» του πως έχει εξασφαλίσει την απαραίτητη χρηματοδότηση για την αγορά της Tesla, χωρίς ωστόσο να δίνει στη δημοσιότητα περισσότερες πληροφορίες για την πηγή των κεφαλαίων που απαιτούνται για την «ιδιωτικοποίησή» της.

Θυμίζουμε πως ο Elon Musk εισήγαγε την Tesla στις διεθνείς αγορές το 2010 διατηρώντας στην κυριότητα του τις άλλες του εταιρείες. Και ειδικότερα, την SpaceX. Το 2013, τα εν λόγω σενάρια επανήλθαν στο προσκήνιο μέσω ενός διαφαινόμενου την εποχή εκείνη «συνεταιρισμού» του Elon Musk με τον γίγαντα της Google. Εγχείρημα, όμως, που ουδέποτε καρποφόρησε.

Αν μη τι άλλο, μια κίνηση εξαγοράς της Tesla από τον Elon Musk θα απαιτήσει την πλήρη αποδοχή του όλου εγχειρήματος, αλλά και την καθολική υποστήριξη των υπολοίπων μετόχων της (σ.σ.: ο ισχυρός άνδρας της Tesla έχει ήδη στην κατοχή του το 20% του χαρτοφυλακίου της εταιρείας). Κάτι που είδαμε να μην συμβαίνει πρόσφατα στην περίπτωση της SolarCity.

Διόλου τυχαία το «τιτίβισμα» του Elon Musk έρχεται στο φως λίγες μέρες μετά το δημοσίευμα των Financial Times, το οποίο αναφέρει πως το κρατικό ταμείο της Σαουδικής Αραβίας έχει ήδη αποκτήσει ένα σημαντικό μερίδιο στην Tesla της τάξης του 3 έως 5%._X.A.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ