top icon
Επικαιρότητα

O Erik Comas στο τιμόνι της Lancia Stratos (video)

40 χρόνια μετά την τελευταία της νίκη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ, ο θρύλος της Lancia Stratos δεν έχει ακόμα σβήσει. Τουναντίον, μάλιστα.

Το πάθος του πρώην πιλότου της Formula 1, Erik Comas, για τη θρυλική Lancia Stratos ξεκίνησε από τα παιδικά του κιόλας χρόνια. Η πρακτική ωστόσο… ενασχόληση του 53χρονου σήμερα Γάλλου με το μοναδικό αυτό «όπλο» των Ιταλών και η συμμετοχή του ανά τον κόσμο πίσω από το τιμόνι του σε ποικίλες μορφές αγώνων με ιστορικά αυτοκίνητα, άρχισε πολύ αργότερα, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της «επίσημης» αγωνιστικής του καριέρας στη Formula 1 (1991 έως και 1995), αλλά και εν συνεχεία εκείνης σε ποικίλα Πρωταθλήματα Τουρισμού στη μακρινή Ιαπωνία.

Θυμίζουμε πως η Lancia Stratos, η οποία κατασκευάστηκε σε λιγότερα από 500 αντίτυπα, κέρδισε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ το 1974, το 1975 και το 1976.

Αποτίοντας φόρο τιμής στη μοναδική αυτή αγωνιστική κατασκευή 40 χρόνια μετά την κατάκτηση του τελευταίου Παγκόσμιου Τίτλου της, ο Erik Comas, σε συνεργασία με τη γνωστή εταιρεία ρολογιών Zenith, διοργάνωσαν μια μοναδική «συνεύρεση» 40 και πλέον αντιτύπων του μοντέλου στη Biella της Ιταλίας.

Ας απολαύσουμε όμως στο βίντεο που ακολουθεί το Γάλλο πιλότο να οδηγεί στο όριο την προσωπική του Lancia Stratos μιλώντας μας συγχρόνως για τη μοναδική σχέση που όλα αυτά τα χρόνια έχει αναπτύξει μαζί της._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ