top icon
Επικαιρότητα

O Gordon Murray δοκιμάζει την T.50 (+video)

Ο ιδρυτής της Gordon Murray Automotive δοκιμάζει για πρώτη φορά τη νέα του δημιουργία του. Ο λόγος για τη νέα Τ.50.

Την είδαμε για πρώτη φορά το περασμένο και καλοκαίρι, ενώ πριν λίγες μόλις εβδομάδες το φως της δημοσιότητας είδε η καθαρόαιμη εκδοχή της που κοσμείται από την ονομασία του Π.Π. της F1, Niki Lauda. Ο λόγος, για τη νέα T.50, την πρόσφατη με άλλα λόγια 3θέσια δημιουργία της Gordon Murray Automotive, στην οποία ηγείται ο Βρετανός σχεδιαστής της εμβληματικής McLaren F1 – και όχι μόνο.

Gordon Murray T.50

Σήμερα, το πρωτότυπο της T.50 με την ονομασία XP2 πατά για πρώτη φορά τους τροχούς της στην άσφαλτο, με τον 74χρονο αλλά πάντοτε δραστήριο Βρετανό να παίρνει θέση πίσω από το τιμόνι της. Και για την περίσταση, στην πίστα δοκιμών του περιοδικού Top Gear, στο Dunsfold της επαρχίας Surrey, το οποίο βρίσκεται λίγα μόλις… μέτρα από τις εγκαταστάσεις στις οποίες θα ξεκινήσει να κατασκευάζεται από την επόμενη χρονιά η νέα Τ.50.

Gordon Murray T.50

«Το πρωτότυπο XP2 λειτουργεί αυτή τη στιγμή σε πολύ λιγότερες στροφές από το όριο των 12.100 σ.α.λ., παρ’ όλα αυτά όμως ήταν φανταστικό στη πρώτη μου βόλτα μαζί του. Έχει απόκριση, ευελιξία και είναι ευχάριστο στην οδήγηση. Ήταν μια φανταστική εμπειρία να κάθομαι στο κέντρο του αυτοκινήτου για άλλη μια φορά… Προφανώς, έχουμε μπροστά μας πολλά χιλιόμετρα εξέλιξης που πρέπει να ολοκληρωθούν με πολλά άλλα πρωτότυπα. Όμως, έως τώρα η πορεία εξέλιξης της T.50 βρίσκεται εκεί που θέλουμε να είναι», δηλώνει ο Gordon Murray.

Η T.50, η οποία ζυγίζει μόλις 986 κιλά, θα κατασκευαστεί σε μόλις 100 αντίτυπα, με τον 4λιτρο και 12κύλινδρο για την περίσταση ατμοσφαιρικό κινητήρα της να αποδίδει 663 ίππους.

Δείτε το σχετικό βίντεο στη συνέχεια:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ