Επικαιρότητα Κόσμος

O Herbert Diess κατηγορείται για χειραγώγηση των αγορών

Εκτός από τον CEO της VW, δύο ακόμα υψηλόβαθμα στελέχη της γερμανικής φίρμας - ένα νυν και ένα πρώην - κατηγορούνται από τις εισαγγελικές αρχές της πόλης του Brunswick για χειραγώγηση των αγορών.

Οι ανακριτές της πόλης του Brunswick στην Κάτω Σαξονία, στην έδρα της γερμανικής εταιρείας, με σχετική τους ανακοίνωσή τους που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, προχώρησαν στην απαγγελία κατηγοριών στον CEO της VW, Herbert Diess, στον Πρόεδρό της, Hans Dieter Poetsch αλλά και στον πρώην Διευθύνοντα Σύμβουλο της τελευταίας, Martin Winterkorn, για χειραγώγηση των αγορών καθώς «δεν κατάφεραν να ενημερώσουν εγκαίρως τους επενδυτές σχετικά με τις οικονομικές επιπτώσεις του σκανδάλου dieselgate.»

Αναλυτικότερα, οι εισαγγελείς αναφέρουν μεταξύ άλλων τα εξής:

«Λόγω των σημαντικών οικονομικών συνεπειών που απορρέουν από την εκρηκτική φύση του θέματος, οι κατηγορούμενοι είχαν επίγνωση του γεγονότος ότι έπρεπε να ενημερωθεί η κεφαλαιαγορά, αλλά σκόπιμα απέφυγαν να εκδώσουν την ανακοίνωση με στόχο να διατηρήσουν την τιμή των μετοχών της VW στα προηγούμενα επίπεδα και να αποφευχθούν οι απώλειες.»

Ως αποτέλεσμα των παραπάνω εξελίξεων, η VW δήλωσε προ ολίγου ότι η εκτελεστική επιτροπή της εταιρείας θα συγκληθεί εκτάκτως για να συζητηθούν οι εξελίξεις στο όλο θέμα.

Ο συνήγορος του Herbert Diess δήλωσε ότι ο πελάτης του δεν ήταν σε θέση να προβλέψει την πτώση στην αξία της εταιρείας στις διεθνείς αγορές. Προσέθεσε δε ότι θα συνεχίσει να εκτελεί κανονικά τα καθήκοντά του ως CEO στη VW.

Με τα κορυφαία στελέχη της να καλούνται να αντιμετωπίσουν νέες κατηγορίες, η VW βρίσκεται αντιμέτωπη με νέες εξελίξεις γύρω από το διαβόητο σκάνδαλο που κυριολεκτικά… στοιχειώνει τον γερμανικό όμιλο από τον Σεπτέμβριο του 2015, όταν η εταιρεία αναγνώρισε ότι χρησιμοποίησε ένα παράτυπο λογισμικό σε 11 εκατομμύρια πετρελαιοκίνητα οχήματά της._Χ.Α.

Πιστεύετε ότι η ΕΕ πρέπει να θεσπίσει ακόμα πιο αυστηρές προδιαγραφές στο μέσο όρο εκπομπών CO2 του στόλου των αυτοκινητοβιομηχανιών;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου