top icon
Κόσμος

Ο Herbert Diess στο τιμόνι της VW έως το 2025

Ο Herbert Diess ανανέωσε το συμβόλαιό του με την VW έως και τον Οκτώβριο του 2025 την ώρα που η μητρική εταιρεία είναι έτοιμη να ανακοινώσει την στρατηγική ανάπτυξής της με ορίζοντα το 2030.

O Herbert Diess θα είναι έως και το 2025 ο άνθρωπος που θα… στρίψει το τιμόνι της VW, αλλά και ολόκληρου του γερμανικού ομίλου, προς τη νέα εποχή της αυτοκίνησης, στην οποία η ηλεκτροκίνηση, οι νέες υπηρεσίες κινητικότητας και η αυτόνομη οδήγηση θα διαδραματίσουν πρωταγωνιστικό ρόλο.

Όπως επισήμως ανακοινώθηκε χθες, ο ισχυρός άνδρας του ομίλου συνεχίζει να χαίρει της απόλυτης εμπιστοσύνης του Εποπτικού Συμβουλίου της εταιρείας, και ως εκ τούτου θα παραμείνει επικεφαλής της έως και τον Οκτώβριο του 2025, όταν και θα συμπληρώσει αισίως τα 67 του χρόνια.

Herbert Diess - VW

Ποιος είναι όμως ο Herbert Diess; Ο Γερμανός μάνατζερ σπούδασε τεχνολογία οχημάτων στο Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών του Μονάχου και στη συνέχεια μηχανολογία στο Πολυτεχνείο του Μονάχου, από το 1978 έως το 1983.

Αφού απέκτησε το πτυχίο του στη μηχανολογία, ο Herbert Diess αναλαμβάνει χρέη επιστημονικού βοηθού στο Institute for Tool Machines & Plant Management του Πολυτεχνείου του Μονάχου, όπου απέκτησε διδακτορικό, το 1987, στον τομέα της αυτοματοποίησης στον τομέα της συναρμολόγησης.

Το 1989 συνέχισε την καριέρα του στην Robert Bosch GmbH, στη Στουτγάρδη. ενώ ένα χρόνο αργότερα αναλαμβάνει χρέη Τεχνικού Διευθυντή και υπεύθυνου Σχεδιασμού και Συντήρησης του εργοστασίου της εταιρείας στο Treto της Ισπανίας – το 1993 αναλαμβάνει στη μονάδα χρέη Γενικού Διευθυντή.

Ο Herbert Diess στη ΒΜW και μετά στη VW

Το 1996, ο Herbert Diess εντάχθηκε στην BMW. Από το 1997, ηγήθηκε του Τμήματος Process Consulting, πρώτα στο τμήμα Παραγωγής και αργότερα στο Τμήμα Μηχανολογίας και Τεχνολογίας. Στη συνέχεια «μετακομίζει» στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου αναλαμβάνει διευθυντής του εργοστασίου της BMW στο Μπέρμιγχαμ από το 1999. Ένα χρόνο αργότερα, ο Herbert Diess αναλαμβάνει χρέη διευθυντή του εργοστασίου της BMW στην Οξφόρδη.

Το 2007 γίνεται μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, με αρμοδιότητες για τις αγορές και τους προμηθευτές και, το 2012, διορίζεται στο Διοικητικό Συμβούλιο με τομέα ευθύνης το τμήμα Εξέλιξης της BMW AG.

Από τον Ιούλιο του 2015, ο Herbert Diess παίρνει μεταγραφή για την VW ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Volkswagen AG και πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Volkswagen Passenger Cars.

Από την 1η Ιουλίου 2020, το VW Group ανασυντάσσεται με τον Herbert Diess να αναλαμβάνει περισσότερες ευθύνες και… ελευθερίες από τη θέση πλέον του CEO ολόκληρου του γερμανικού ομίλου.

Herbert Diess

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ