top icon
Επικαιρότητα

Ο Jean-Dominique Senard είναι ο νέος Πρόεδρος της Renault

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Renault αποφάσισε το διορισμό του Jean-Dominique Senard στη θέση του Προέδρου και του Thierry Bollore σε εκείνη του Διευθύνοντος Συμβούλου στη γαλλική εταιρεία.

Μετά την ανακοίνωση του υπουργού οικονομικών της Γαλλίας ότι ο Carlos Ghosn παραιτείται από τα αξιώματα που επί χρόνια διατηρούσε στη Renault, το Διοικητικό Συμβούλιο της γαλλικής εταιρείας συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα διορίζοντας τον Jean-Dominique Senard στη θέση του Προέδρου και του Thierry Bollore σε εκείνη του Διευθύνοντος Συμβούλου. Παράλληλα, στη σχετική της ανακοίνωση, η γαλλική εταιρεία επαναεπιβεβαίωσε τη δέσμευση της στη συμμαχία δηλώνοντας πως ο διαχωρισμός των ρόλων ανάμεσα στον Πρόεδρο και τον Διευθύντα Σύμβουλο κατέστη αναγκαίος για την καλύτερη διακυβέρνηση της Renault και της σχέσης της τελευταία με τη Nissan.

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο έχει λάβει υπόψη την παραίτηση του σημερινού Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου. Το Διοικητικό Συμβούλιο επαίνεσε την ιστορία της συμμαχίας, η οποία της επέτρεψε να γίνει ο μεγαλύτερος κατασκευαστής αυτοκινήτων παγκοσμίως.

«Το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε να παράσχει στη Renault μια νέα δομή διακυβέρνησης και, με αυτή την ευκαιρία, να ξεκινήσει ο διαχωρισμός των καθηκόντων του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου και του Διευθύνοντος Συμβούλου.

«Εκτός από όλες τις λειτουργίες που συνήθως εκτελεί ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, ο νέος θα πρέπει να αξιολογήσει και ενδεχομένως να αλλάξει τη διακυβέρνηση της Renault για να διασφαλίσει τη μετάβαση στη νέα δομή. Θα παρουσιάσει τις προτάσεις του σχετικά με την εξέλιξη της διακυβέρνησης στο Διοικητικό Συμβούλιο πριν από την επόμενη Γενική Συνέλευση των μετόχων.

«Επιπλέον, το Διοικητικό Συμβούλιο της Renault επιθυμεί να επιβλέπει ενεργά τη λειτουργία της συμμαχίας και αποφασίζει να αναθέσει στον Πρόεδρό της πλήρη ευθύνη για τη διαχείριση της τελευταίας εκ μέρους της Renault, σε συνεργασία με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο.

«Με αυτή την ιδιότητα, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Renault θα είναι ο κύριος υπεύθυνος επικοινωνίας με τον Ιάπωνα εταίρο και τους άλλους εταίρους της συμμαχίας. Θα προτείνει στο Διοικητικό Συμβούλιο κάθε νέα συμφωνία συμμαχίας που θεωρεί χρήσιμη για το μέλλον της Renault. Θα είναι ο κύριος εκπρόσωπος της Renault στα όργανα διοίκησης της συμμαχίας και στη Nissan, όταν η Renault έχει το δικαίωμα πρότασης»._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ