top icon
Επικαιρότητα

Ο Jim Farley θα είναι ο νέος CEO της Ford

Ο CEO της Ford, Jim Hackett, θα εγκαταλείψει τα καθήκοντα του αργότερα μέσα στη χρονιά μετά από περισσότερα από τρία χρόνια στην ηγετική θέση της μπλε οβάλ εταιρείας παραδίδοντας την σκυτάλη στον νυν COO, Jim Farley.

Σε ηλικία 65 ετών, ο Jim Hackett θα εγκαταλείψει την 1η Οκτωβρίου της θέση του CEO στην Ford. Όπως ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της εταιρείας, Bill Ford, o Jim Hacket θα συνεργαστεί στενά τους επόμενους δύο μήνες με τον αντικαταστάτη του, Jim Farley, ούτως ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή μετάβαση στο νέο διοικητικό καθεστώς.

«Είμαι πολύ ευγνώμων στον Jim Hackett για ό,τι έχει κάνει για να εκσυγχρονίσει τη Ford και να μας προετοιμάσει προκειμένου να είμαστε ανταγωνιστικοί στο μέλλον. Τα νέα μας προϊόντα, με αιχμή του δόρατος τη νέα Mustang Mach-E, τη νέα οικογένεια F-150 και το Bronco, παίρνουν σάρκα και οστά» δήλωσε ο Bill Ford.

Από τον Ιανουάριο του 2015 ο Jim Farley είχε τεθεί επικεφαλής της Ford στις περιοχές της Ευρώπης, της Μ. Ανατολής και της Αφρικής έχοντας διατελέσει από το 2010 στη θέση του εκτελεστικού αντιπροέδρου στο παγκόσμιο τμήμα μάρκετινγκ και πωλήσεων της εταιρείας. Τον Μάιο του 2017 «μετακόμισε» στα κεντρικά γραφεία της Ford στις ΗΠΑ με διευρυμένες ευθύνες που περιελάμβαναν και τον έλεγχο του τμήματος εξέλιξης ηλεκτρικών οχημάτων – από τον περασμένο δε Μάιο κατέχει τη θέση του COO.

Ο Jim Hackett, από τη μερία του, ανέλαβε καθήκοντα CEO τον Μάιο του 2017.

«Ο στόχος μου όταν ανέλαβα τη θέση του CEO ήταν να προετοιμάσω τη Ford για το μέλλον. Το πιο δύσκολο για μια εταιρεία με την παράδοση της Ford είναι να αλλάξει ώστε να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις του κόσμου στον οποίο εισέρχεται και όχι εκείου που γνωρίζει. Είμαι πολύ περήφανος για το πόσο μακριά έχουμε φτάσει προκειμένου να δημιουργήσουμε μία σύγχρονη Ford και είμαι πολύ αισιόδοξος για το μέλλον» δήλωσε ο Jim Hackett.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ