top icon
Επικαιρότητα

Ο Lewis Hamilton στο τιμόνι της Mercedes-AMG Project One (+video)

H Mercedes-AMG έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο με τίτλο «After Work» με τον Lewis Hamilton να δοκιμάζει την Project One των 1.000+ ίππων που θα δούμε να παρουσιάζεται επίσημα μέσα στο 2021.

Τι θα κάνει ο επτά φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής Lewis Hamilton μετά το πέρας μιας ακόμα επιτυχημένης χρονιάς; Σύμφωνα με την Mercedes-AMG «θα παραμείνει πιστός στον ενθουσιασμό του για την τεχνολογία της Formula 1 και θα μεταβεί απευθείας για δοκιμές με το πρωτότυπο της νέας Mercedes-AMG Project One».

Mercedes-AMG Project One - Mercedes F1

«Δεν μπορώ ακόμα να πιστέψω ότι σύντομα θα υπάρξει ένα hypercar με κινητήρα από την Formula 1. Κερδίσαμε το παγκόσμιο πρωτάθλημα με αυτόν τον κινητήρα το 2015 και συμμετείχα στην εξέλιξή του για μεγάλο χρονικό διάστημα. Κατάφερα να οδηγήσω την Project One και είμαι πολύ περήφανος για την εξαιρετική προσπάθεια που έχει καταβάλει σε αυτή η Mercedes-AMG», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Lewis Hamilton.

Mercedes-AMG Project One - Mercedes F1

Η νέα Mercedes-AMG Project One είναι ένα hypercar βγαλμένο από τον κόσμο της Formula 1 που παίρνει σάρκα και οστά, έστω και με καθυστέρηση, χάρη στην αγαστή συνεργασία των ανθρώπων της Mercedes-AMG High Performance Powertrains στο Brixworth της M. Βρετανίας με την ομάδα της Mercedes-AMG Petronas Formula 1 στο Brackley. Θυμίζουμε ότι το plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης αποτελείται από έναν κινητήρα εσωτερικής καύσης και συνολικά τέσσερις ηλεκτρικούς κινητήρες, δύο εκ των οποίων κινούν τους εμπρός τροχούς, που συνδυαστικά αποδίδουν μέγιστη ισχύ άνω των 1.000 ίππων. Ο υβριδικός V6 βενζινοκινητήρας των 1,6 λίτρων με άμεσο ψεκασμό και μονό στροβιλοσυμπιεστή που υποστηρίζεται ηλεκτρικά προέρχεται από την Formula 1 και μπορεί να περιστρέφεται έως και τις 11.000 σ.α.λ. – για μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και χρήση στο… συμβατικό κόσμο, οι μέγιστες στροφές λειτουργίας του διατηρούνται σε χαμηλότερα επίπεδα σε σχέση με την πρωταθλήτρια μονάδα κίνησης του 2015.

Δείτε στη συνέχεια το σχετικό βίντεο:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ