top icon
Επικαιρότητα

O Louis Carey Camilleri είναι ο νέος CEO της Ferrari

O Louis Carey Camilleri είναι εφεξής ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος της Ferrari μετά την εσπευσμένη, για λόγους υγείας, αντικατάσταση του Sergio Marchionne.

Λίγα μόλις λεπτά μετά την ανακοίνωση του αντικαταστάτη του Sergio Marchionne στο τιμόνι της FCA ως απόρροια των κάθε άλλο παρά ευχάριστων ειδήσεων που αφορούν στην υγεία του, ο αμερικανο-ιταλικός όμιλος όρισε στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Ferrari τον Louis Carey Camilleri, ο οποίος στο παρελθόν έχει διατελέσει Πρόεδρος της καπνοβιομηχανίας, Philip Morris International. Τη θέση του Προέδρου της ιταλικής εταιρείας αναλαμβάνει ο John Elkann, ο οποίος ελέγχει μαζί με την οικογένεια Agneli μέσω της εταιρείας Exor τις τύχες του cavallino rampante, αλλά και ολόκληρης της FCA.

Θυμίζουμε πως παρά την προγραμματισμένη, μέχρι χθες, αποχώρηση του 66χρονου Sergio Marchionne από τη θέση του CEO της FCA το 2019, ο ιταλό-καναδός μάνατζερ είχε πολλάκις ξεκαθαρίσει στο πρόσφατο παρελθόν πως θα παρέμεινε στο τιμόνι της Ferrari στη θέση του Πρόεδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της έως το 2021.

Ο Sergio Marchionne είχε παραλάβει τον προεδρικό θώκο της Ferrari, την οποία και ανεξαρτητοποίησε στη συνέχεια, από τον Luca di Montezemolo το 2014.

Ο Louis Carey Camilleri είναι 63 ετών και έχει καταγωγή από τη Μάλτα, αν και είναι γεννημένος στην Αίγυπτο. Ο νέος CEO της Ferrari σπούδασε στη Μ. Βρετανία και ξεκίνησε την καριέρα του το 1978 από την Philip Morris Ελβετίας, ενώ από το 2008 έως και το 2013 διατέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος και Πρόεδρος της. Από το 2015 κατέχει μόνιμη θέση στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ferrari._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ